Budapesti Értéktőzsde
Üzlet

Már a járvány előtti szinteken a magyar tőzsde, közel a történelmi csúcs

Portfolio
Márciusban is jól teljesített a BÉT: immár harmadik hónapja van csúcsközelben a BUX. Az index a hónap során 1,2 százalékkal 44 326 pontra emelkedett. A hazai tőzsdén is a világban érezhető kedvező tőzsdei hangulat uralkodik, az amerikai indexek után immár a főbb európai piacok is új történelmi csúcsokra emelkedtek. A vezető részvények közül a Richter van mindenkori csúcsa közelében, a legnagyobb forgalmat az OTP tudhatta magáénak. A brókercégek közül a Wood bonyolította a legnagyobb forgalmat, a második helyre ezúttal a Concorde került, őt követi az Erste.

A nemzetközi tőzsdei hangulat márciusban is jó volt, a német tőzsde történelmi csúcsra emelkedett, a DAX az elmúlt egy hónapban 8,9 százalékkal, a francia CAC 6,4 százalékkal került feljebb. A vezető amerikai részvényindexek szintén többnyire emelkedtek, még a korábbi hónapot mínuszban záró Nasdaq is 1,4 százalékot erősödött márciusban. A befektetői optimizmust az USA és Kína, illetve Oroszország közti kapcsolatok mélypontra kerülése sem rendítette meg, ahogy a Szuezi-csatorna egyhetes kiesésének esetleges gazdasági hatásai sem okoztak aggodalmat.

A BÉT kereskedelme ebben a környezetben magasabban alakult a februárihoz képest, 17,8 százalékkal 518,6 milliárd forintra nőtt duplikált forgalom tekintetében, év/év alapon pedig közel 56 százalékkal marad el. A napi átlagos forgalom 11,8 milliárd forint volt.

Több országban is látható volt emellett a koronavírus-járvány fertőzésszámainak a emelkedése, és több országban, köztük hazánkban is, szigorítottak a korlátozó intézkedéseken. Az oltóanyagok kiszállítását is kettősség jellemzi, néhol jól halad, máshol azonban lemaradások tapasztalhatóak.

A BUX TELJESÍTMÉNYE JÓ VOLT, A FEBRUÁR VÉGI SZINTRŐL 1,2 SZÁZALÉKKAL 44 326 PONTRA EMELKEDETT, ÉS MÁRCIUSBAN PÁR SZÁZ PONTNYIRA MEGKÖZELÍTETTE MINDENKORI LEGMAGASABB ÉRTÉKÉT, ILLETVE STABILAN A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY ELŐTTI SZINTEKEN MOZGOTT.

bux

A blue chipek közül februárban a Richter teljesített a legjobban, amelynek részvényei 6,2 százalékkal emelkedtek, illetve a Mol, amelynek a papírjai 3,7 százalékos pluszban fejezték be a hónapot.

A RICHTER RÉSZVÉNYEI ÍGY A HÓNAP FOLYAMÁN ÚJ TÖRTÉNELMI CSÚCSOT ÉRTEK EL.

Az OTP 1,1 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom részvényei 0,2 százalékos mínuszban zártak februárban.

A forgalom több mint felét, 52,7 százalékát az OTP adta, 21 százalékkal a Mol volt a második, majd a Richter következett 19,6 százalékkal.

EZ A HÁROM RÉSZVÉNY ADTA A BÉT TELJES FORGALMÁNAK 93,3 SZÁZALÉKÁT.

A negyedik helyre a Magyar Telekom került, amely az összforgalom 2,2 százalékát adta.

A brókercégek rangsorában februárban a Wood végzett az élen, 32,3 százalékos piaci részesedéssel, míg a Concorde volt a második 22,3 százalékkal, az Erste pedig a harmadik 22,1 százalékkal. A negyedik helyen áll a Random Capital 5,2 százalékkal, őt pedig az OTP követi 4,6 százalékkal. A dobogón így nem történt átrendeződés az előző hónaphoz képest, a 10-es lista utolsó helyén azonban a Raiffeisen Centrobank a CIB-et váltotta.

A forgalom mértékét tekintve mindhárom vezető szolgáltató esetében növekedés látszott a februári adatokhoz képest, a Wood számai nőttek a legnagyobb mértékben, de a Concorde és az Erste esetében is jelentős volt a növekedés. A kisebb szolgáltatóknál is alapvetően forgalomnövekedés látszott.

A dobogót a szokásos módon a Wood-Concorde-Erste hármas uralja továbbra is, együttes piaci részesedésük 76,7 százalék a havi forgalomból, ami 2,2 százalékkal alacsonyabb a februári 78,9 százaléknál, tehát a koncentráció csökkenése látható. A negyedik legnagyobb a Random Capital volt, és mögöttük nagyjából 0,6 százalékponttal elmaradva áll az OTP.

Címlapkép: Budapesti Értéktőzsde

frankfurt
szíria háború
Budapesti Értéktőzsde
vakcina választás vakcina
usaorosz
gery neville

Alapblog Soha ilyen jókedv!

Ilyet még nem látott a világ, az Egyesült Államokban olyan ütemben oltanak, hogy a vállalatok beszerzési menedzserei...

Kasza Elliott-tal Tesla

Tegnap élesedett a pár napja berakott eladási megbízásom 780-on, rögtön nyitás után. Majdnem elérte a csatornatetőt...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
frankfurt