Előfizetői tartalom

CanSino-vakcina: ezek lehetnek az oltás utáni mellékhatások, szövődmények

Portfolio
Március végén újabb koronavírus-vakcina került fel a Magyarországon engedélyezett vakcinák listájára, a kínai CanSino Biologics által gyártott Convidecia nevű vakcina is hamarosan bevethetővé válhat a koronavírus elleni védekezésben. A vakcinát a vállalat egy kínai katonai kutatóintézettel együttműködésben fejlesztette ki. A másik, már Magyarországon alkalmazott kínai vakcinával, a Sinopharm oltóanyagával szemben nem inaktivált vírust tartalmaz, hanem vektorvakcina, hasonlóan az AstraZeneca vagy a Szputnyik V vakcinához. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a CanSino Bio vakcinájáról, hogy hogyan alakítja ki a koronavírus-védettséget, mely országokban engedélyezett a vakcina, milyen hatékonysággal működik és melyek a legjellemzőbb mellékhatások.

Március 22-én két újabb koronavírus-vakcina engedélyezéséről számolt be az operatív törzs Magyarországon a már alkalmazás alatt álló 5 vakcina (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Szputnyik V, Sinopharm) mellé. Az egyik a kínai CanSino Biologics Convidecia nevű vakcinája, amely az engedélyezésnek köszönhetően a közeljövőben bevethető lehet Magyarországon a koronavírus ellen....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés