koronavírus járvány mintavétel teszt covid-19 magyar adat
Üzlet

Rusvai Miklós: kockázatos a 2,5 millió beoltotthoz kötött nyitási terv

Portfolio
Rusvai Miklós virológus szerint kockázatos a 2,5 millió beoltotthoz kötött nyitási terv, inkább a járványadatokat kellene figyelni és ha április 19-én kinyitnak az iskolák, annak lesznek hatásai, amelyek a május eleji adatokban mutatkoznak majd meg – mondta el az ATV-nek nyilatkozva.

Rusvai Miklós szerint már túl lehetünk a nehezén, a harmadik hullám csúcsán, március 26 és április 1 között tetőzhetett a fertőzöttek, a kórházban lévők, a lélegeztetőgépen lévők, majd pedig az elhunytak száma – mondta el a virológus az ATV-nek.

De hozzátette, hogy kockázatos a nyitás terv, ami akkor lép életbe, amikor a beoltottak száma eléri a 2,5 milliót.

Rusvai Miklós inkább várna és a járványadatokhoz, valamint a szennyvízvizsgálatok eredményeihez kötné az enyhítések megkezdését. Ha április 19-én kinyitnak az iskolák, annak lesznek hatásai, amelyek a május eleji járványadatokban mutatkoznak majd meg. De az átoltottság javulása miatt inkább a csökkenő tendencia megtorpanása várható, nem pedig növekedés - véli a virológus.

A virológus szerint az oltások között most nem szabad válogatni, el kell fogadni a felkínált oltást. Véleménye szerint a koronavírus-oltást az influenzaoltáshoz hasonlóan rendszeresen fel kell majd venni és bízik benne, hogy a jövő év elejére már a koronavírus elleni gyógyszer is rendelkezésre állhat.  

Rusvai Mikós szerint még a szakemberek között sincs egyetértés abban, hogy milyen óvintézkedéseket kell majd megtartani, például miközben Falus Ferenc, volt országos tisztifőorvos szerint még nyáron is kellene maszkot hordani és távolságot tartani, addig Rusvai úgy véli, hogy bár járványvédelmi szempontból hasznos lehet a maszk, de pszichikai szempontok miatt jobb lenne, ha már magunk mögött hagyhatnánk.

Címlapkép: Getty Images

olajvezetek
skot valasztasok 210508
Benko Tibor honvedelmi torvenyjavaslat150
koronavirus vilag
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi, eladási zónák azonosítása, piaci aktualitások
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
olajvezetek