Előfizetői tartalom

Utazási buborék jön a járványkezelés két mintaállamában, örülnek a légitársaságok

Portfolio
„Utazási buborékot” alakít ki két járványkezelésben sikeres ország, Ausztrália és Új-Zéland, április 19-től karanténkötelezettség és teszt nélkül beutazhatnak az ausztrálok Új-Zélandra. Ez az intézkedés mérföldkő a két ország életében, amelyeknél az egyik nagy védekezési eszköz a határok lezárása volt az elmúlt egy évben. A lépés kedvez a régióban működő légitársaságok kilátásainak, ennek megfelelően emelkedtek a részvényárfolyamok a ma reggeli kereskedésben - írja a Reuters.

A legtöbb ausztrál államban már hónapok óta él a karanténmentes beutazás Új-Zéland lakosainak, viszont visszafelé ez nem működött, Új-Zéland fenntartotta a karanténkötelezettséget eddig Ausztrália lakosaival szemben, miután több kisebb járványkitörés volt az országban. Április 19-től kezdve azonban a két ország közötti utazásokhoz koronavírus-tesztek sem lesznek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés