airf
Üzlet

Állami segítséget kap az Air France, szárnyal az árfolyam

Portfolio
Ahogy azt már tegnap megírtuk, rábólintott az EU az Air-France-KLM feltőkésítésére, aminek értelmében a francia állam 4 milliárd euróval járul hozzá a tőkeemeléshez és megduplázza a részesedését a járvány miatt nehéz helyzetbe került légitársaságban, ezzel a társaság legnagyobb tulajdonosa lesz. A befektetők kitörő lelkesedéssel fogadták a hírt, szárnyal a mai kereskedésben az Air France árfolyama.

Ahogy arról tegnap már beszámoltunk:

  • A francia állam a még tavaly nyújtott 3 milliárd eurós hitelét konvertálja át részvénnyé és további 1 milliárd eurót juttat a légitársaságnak egy részvénykibocsátás során, amellyel a jelenlegi 14,3 százalékról 30 százalékra emelkedik a részesedése.
  • Ezzel a francia állam lesz a légitársaság legnagyobb tulajdonosa.Franciaországon kívül még a holland állam rendelkezik 9,3 százalékos részesedéssel a francia-holland légitársaságban, a Delta Air Linesnak 8,8 százalékos részesedése van, a China Eastern pedig bár jelezte, hogy venne részvényeket, de 10 százalék alatt maradhat a tulajdonrésze.
  • Az EU jóváhagyását azzal a feltétellel kapta meg a tranzakció, hogy Franciaország egy éven belül kidolgoz egy hiteles exit-stratégiát és 2027-re a válság előtti szintre csökkenti a tulajdonrészét. Az osztalékokat, a saját részvény vásárlásokat és a menedzsment bónuszát fel kell függeszteni addig amíg az állami segítség nagy részét vissza nem fizetik.

A hír hatására komoly rali indult meg a részvénynél, jelenleg 8,1 százalékos a plusz, idén ugyancsak 8,1 százalékkal került feljebb a jegyzés.

airfrr

Címlapkép: Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

ekb ekb
Budapesti Értéktőzsde
norvegia_shutter-20171116
Brexit: Németország már Nagy-Britannia kizuhanásával számol

Alapblog Űrturizmus

"Kedves utasaink! Ha balra tekintenek, az ablakon túl a Nemzetközi Űrállomást látják!" Az előbbi mondat talán...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Budapesti Értéktőzsde