Előfizetői tartalom

Bitcoinos cégre csapott le az igazságosztó, nagyot esett az árfolyam

Portfolio
A részvények shortolására specializálódott Hindenburg Research friss közleményében tudatta, hogy rövid pozíciókat létesített egy kínai, bitcoin bányászatra alkalmas gépeket gyártó, Ebang nevű cég részvényeivel szemben. A shortosok szerint ugyanis az Ebang a korábbi tőkebevonásait nem arra használta fel, hogy tevékenységi körét bővítse, hanem azokat különböző átláthatatlan ügyletek révén a vállalaton kívülre mozgatta. Arra is felhívták a figyelmet, hogy az óvatlan befektetők sokszor anélkül fektetnek bele cégekbe, hogy azokat jobban megvizsgálnák, szimplán csak azért, mert köze van a kriptodevizákhoz.

Példaként a Hindenburg azt hozta fel, hogy az Ebang a befektetőktől összegyűjtött pénzből kötvényeket vásárolt egy olyan társaság segítségével, akivel szemben már korábban is felmerültek csalással és önkötéssel kapcsolatos vádak. Azt is gyanúsnak találták, hogy egy tavaly novemberi 21 millió dolláros tőkeemeléssel szinte párhuzamosan egy ugyanekkora összeget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés