Előfizetői tartalom

Európai Gyógyszerügynökség: lehet összefüggés az AstraZeneca-oltás és a vérrögök között

Portfolio
Lehetséges az összefüggés az AstraZeneca-vakcina és az oltottaknál ritka esetben előfordult vérrögképződéses esetek között – jelentette be az Európai Gyógyszerügynökség. A vérrögképződést a nagyon ritkán előforduló mellékhatások között kellene szerepeltetni az EMA friss ajánlása szerint, de kihangsúlyozzák, hogy megítélésük szerint a vakcina előnyei még mindig felülmúlják a kockázatokat. Kérdéses, hogy itthon mi lesz az AstraZeneca-oltások sorsa, Müller Cecília ugyanis az operatív törzs mai tájékoztatóján elmondta, hogy az EMA-ajánlás fényében dönt a magyar hatóság a vakcinával kapcsolatban.

Friss véleményt mondott az EMA az AstraZenecáról Az uniós ügynökség korábbi hivatalos álláspontja az volt az AstraZeneca oltásával kapcsolatban, hogy az oltóanyag, valamint a nagyon kisszámú trombózisos esetek közötti összefüggés továbbra sem bizonyított, de nem zárható ki, és folytatni kell a vizsgálatokat. Ehhez képest a változás a mai bejelentésben az, hogy most...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés