bét
Üzlet

Komoly ambíciók a Glosternél, akár duplájára is nőhet az árbevétel 2022 végéig

Portfolio
Tavaly lépett a Budapesti Értéktőzsde közepes méretű vállalatok növekedési terveit támogató Xtend piacára a Gloster Infokommunikációs Nyrt. A tőzsdei jelenlét komoly lépés volt a cég életében, a vállalat jelentős fejlesztési és akvizíciós időszak előtt áll Szekeres Viktor, az igazgatóság elnökének elmondása szerint. Ami az előttünk álló évek stratégiáját és vállalati jövőképét illeti, a Gloster a BÉT oldalán osztotta meg befektetői prezentációját a témában.

A 64,52 százalékban Szekeres Viktor által birtokolt vállalat négy üzletágban tevékenykedik jelenleg, ezek a networking, a kibervédelmi, az intelligens és a szolgáltatás üzletágak. Emellett a tervezett akvizíciók mentén két új szegmensben, a felhő és az üzleti szoftverek területén szeretne teret nyerni a vállalat az elkövetkező két évben – a tervek szerint 2-3 milliárd forintot költhetnek 2022 végéig akvizíciókra, elsősorban felhő, outsourcing és alkalmazásfejlesztés területén.

Ami a rövidtávú bevétel-és profitvárakozásokat illeti, a menedzsment várakozása alapján 2022 végére 3,5–5,5 milliárd forint között alakulhat majd az árbevétel,

ez a 2020-as év végéhez képest legalább 51 százalékos felértékelődést jelentene,

míg adózott eredmény soron a tervek szerint 500–650 millió forintról tudnak majd beszámolni a vállalatnál, a tavaly decemberi 360,2 millióval szemben.

A növekedést a következők mentén látják megvalósíthatónak a társaságnál:

  • Networking üzletág: 13 százalékos piacbővülés 2023-ig, a növekedés motorja többek között az 5G terjedése és az IoT rendszerek hálózati igényének növekedése lehet.
  • IT szolgáltatások üzletág: 16 százalékos piacbővülés 2023-ig, ami többek között a networking és az IT security üzletágak növekedésének lesz köszönhető.
  • Kibervédelmi üzletág: 25 százalékos piacbővülés 2023-ig, a kibervédelmi megoldások iránti igény növekedése az egyre gyakoribb kibertámadásoknak köszönhető.
  • Intelligens épületek üzletág: 25 milliárd új építőipari megrendelés 2023ig – ez részben köszönhető a networking üzletág felfutásának, illetve az építőipari kibocsátás növekedésének.

Tegnap egyébként Szekeres Viktorral, az igazgatóság elnökével interjút készített a Portfolio, az írást itt lehet elolvasni.

Ami a részvény árfolyamának alakulását illeti, ma komoly mélyrepülés figyelhető meg a Gloster papírjánál, jelenleg 13,5 százalékos a mínusz.

glsrt

Címlapkép: Gabriel Szabo

bkk_busz_bkv
szerbia
trader23
vendeglato_terasz
föld

Alapblog Soha ilyen jókedv!

Ilyet még nem látott a világ, az Egyesült Államokban olyan ütemben oltanak, hogy a vállalatok beszerzési menedzserei...

Kasza Elliott-tal Tesla

Tegnap élesedett a pár napja berakott eladási megbízásom 780-on, rögtön nyitás után. Majdnem elérte a csatornatetőt...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző

Osztályvezető

Osztályvezető
Online előadás
Minden, amit a kezdéshez tudni érdemes.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
vendeglato_terasz