aldishutterstock
Üzlet

Nyitnak a boltok: újra mehetünk az eMAG és az Extreme Digital üzleteibe, tovább lesz nyitva az Aldi

Portfolio
Miután Orbán Viktor tegnap délután bejelentette, hogy elértük a 2,5 millió beoltottat Magyarországon, ami lehetővé teszi a nyitás első lépéseit, vagyis a boltok megnyitását, a szolgáltatások újraindítását és a kijárási korlátozás rövidítését, sorra jelentik be az üzletek a változásokat. Az Aldi hosszabbított nyitvatartással várja a vásárlókat és nyitnak az eMAG és az Extreme Digital üzletei is – derül ki a cégek közleményéből.

Aldi

A 2021. április 7-től érvényes határozat szerint, az üzletekben az ott foglalkoztatottakon kívül 10 m2-enként egy vásárló tartózkodhat, amibe nem számít bele a kiskorú gyermek, illetve a 65 év feletti és a fogyatékkal élő személy segítője.

Az Aldi üzletek jellemzően 900 és 1100 négyzetméter közötti eladótérrel rendelkeznek, vagyis egyszerre 90-110 vevő tartózkodhat az adott áruház területén.

Egyes üzletek mérete a standard mérettől eltérhet, ami természetesen befolyásolja a benn tartózkodható vásárlók számát. A vállalat ezért a vásárlókat a bejáratnál elhelyezett plakátokon tájékoztatja az adott üzletre vonatkozó maximális vásárlószámról. A létszámot a vállalat az üzletek bejáratnál kihelyezett bevásárlókocsik, illetve kosarak számának korlátozásával fogja irányítani: ha a vásárlók az üzlet előtt nem találnak bevásárlókocsit, illetve az előtérben kosarat, akkor az adott áruház elérte a jogszabályban meghatározott maximális vásárlói létszámot. A beengedést az üzlet dolgozói, illetve a vagyonőrök fogják irányítani.

Az Aldi egyúttal 2021. április 7-től meghosszabbítja magyarországi üzleteinek nyitvatartását:

ezentúl a legtöbb Aldi áruház hétköznap és szombaton reggel 7:00-től este 21:00 óráig, míg néhány üzlet reggel 6:30-tól este 21:00-ig tart nyitva, vasárnap pedig minden üzlet egységesen reggel 7:00 és este 19.00 óra között várja a vásárlókat.

eMAG és Extreme Digital

2021. április 7-én újra megnyitottak az eMAG és Extreme Digital szaküzletei az alapterület alapján előírt vásárlói létszámkorlátozások betartásával.

(Ezek alapján például az eMAG Mammutban működő boltjában egyszerre 20 vásárló, az Extreme Digital Budapesten, a Szent István körúton lévő szaküzletében pedig egyszerre 25 vásárló tartózkodhat.) A várható nagy érdeklődésre tekintettel az eMAG az eredetileg tervezett időpont előtt, április 8-án csütörtökön megnyitja harmadik budapesti szaküzletét a Westend bevásárlóközpontban..

Az eMAG üzleteiben az üzlet egy-egy munkatársa irányítja a sorra kerülést. Az Extreme Digital szaküzletekben ügyfélhívóból lehet sorszámot kérni, a sorra kerülésig pedig az üzlet előtt kell várakoznia a személyesen vásárló ügyfeleknek. Az Extreme Digital-üzletek kirakataiban lévő bemutató tévékészülékeket úgy állították át, hogy ezekről az üzleten kívülről is láthatók legyenek az aktuális sorszámok. Az Extreme Digital budapesti Szent István körúti, illetve pécsi üzleteiben a tavaly év végén bevezetett, webkamerával, mikrofonnal és képernyővel szerelt ügyfélpultot a bejárati ajtó elé helyezik, hogy akár az üzlethelyiségbe való belépés nélkül is lehessen például termékek iránt érdeklődni, vagy kezdeményezni egy rendelés átvételét.

A március 8-tól mostanáig tartó boltzár alatt a szaküzletekben a fertőtlenítés mellett leltározást is végeztek, így nagyjából 3-4 napra lesz szükség ahhoz, hogy a megszokott darabszámú helyi készletek is rendelkezésre álljanak a legnépszerűbb termékekből.

Tegnap többek között az Euronics, a Media Markt és a Hervis jelentette be, hogy szerdától kinyitnak.

Címlapkép: Shutterstock

koronavírus variáns tüskefehérje covid-19 mutáns vakcina
jarmuipar 2020 magyar autogyartas koronavirus masodik hullam
GettyImages-1198355421
GettyImages-1313549929
ekb ekb

Alapblog Űrturizmus

"Kedves utasaink! Ha balra tekintenek, az ablakon túl a Nemzetközi Űrállomást látják!" Az előbbi mondat talán...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
GettyImages-1213571549 (4)