szputnyik vakcina szallitmany 210329
Üzlet

Vizsgálat kezdődhet, hogy valóban önkéntesek voltak-e a Szputnyik vakcina tesztjeinek önkéntesei

Portfolio
Az európai gyógyszerügynökség vizsgálatokat kezdhet jövő héten, hogy az orosz Szputnyik V-vakcina klinikai vizsgálatai nem sértették-e meg a globális etikai és tudományos irányelveket – írja a Financial Times. Az EMA egyelőre nem erősítette meg a hírt, de ha valóban lesz ilyen vizsgálat, a vakcina európai engedélyezése múlhat rajta.

A vizsgálatra azt követően kerül sor egy, az engedélyezési folyamatban résztvevőkhöz közel álló forrás szerint, hogy a Szputnyik V vakcina teszteléseinek etikusságával kapcsolatban kérdések merültek fel. A hírek szerint katonák és állami alkalmazottak vettek részt a tesztelésben és a Reuters úgy tudja, hogy nem mindenki a saját akaratából, hanem voltak, akik feletteseik nyomására.

Kirill Dmitriev, a fejlesztéseket vezető orosz állami alap, a Direct Investment Fund vezetője tagadta a vádakat, a Financial Timesnak nyilatkozva elmondta, hogy nem volt nyomás a tesztalanyokon és a Szputnyik V tesztelése során minden klinikai gyakorlatot betartottak. Hozzátette, hogy már a világ 59 országában engedélyezték a Szputnyik V-vakcinát.

Az Európai Gyógyszerügynökségnél zajlik a Szputnyik V-vakcina vizsgálata, de egyelőre nem született döntés az engedélyezésről. Az engedélyezés függ attól is, hogy az orosz klinikai tesztek megfeleltek-e a globális sztenderdeknek, hiszen ez biztosítja a tesztalanyok biztonságát és védelmét, valamint az adatok hitelességét – közölte az EMA, de nem kommentálta a vizsgálattal kapcsolatos pletykákat.

Az engedélyezési folyamat része a Szputnyik vakcinát előállító gyárak meglátogatása is, amit az EMA jövő hónapra tervezett, de az orosz fél kérésére néhány nappal elhalasztottak. Kirill Dmitriev indoklása szerint prioritást élveznek azok az országok, akik már vásároltak a vakcinából (az Európai Bizottság még nem rendelt orosz vakcinát), így más ellenőröket kell fogadniuk.

szerbia
trader23
vendeglato_terasz
föld

Alapblog Soha ilyen jókedv!

Ilyet még nem látott a világ, az Egyesült Államokban olyan ütemben oltanak, hogy a vállalatok beszerzési menedzserei...

Kasza Elliott-tal Tesla

Tegnap élesedett a pár napja berakott eladási megbízásom 780-on, rögtön nyitás után. Majdnem elérte a csatornatetőt...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Minden, amit a kezdéshez tudni érdemes.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző

Osztályvezető

Osztályvezető
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
vendeglato_terasz