Budapesti Értéktőzsde
Üzlet

Rekordokkal indítja az évet a Duna House

Portfolio
A Duna House a szerdai piaczárás után tette közzé előzetes negyedéves számait. Ezek alapján minden core üzletágában rekordszintű negyedéves volumenekkel kezdi az évet a cég, a 2020. évben elért rekordok után a szezonálisan szokásosan gyenge első negyedév mindenkori rekordokat hozott 2021-ben ingatlan-, és hitelközvetítésben egyaránt: a franchise ingatlanközvetítés 36 százalékkal, a saját irodás ingatlanközvetítés 37 százalékkal, a hitelközvetítés pedig 6 százalékkal bővült év/év alapon.

Magyarországon a lakóingatlan piac 10 éve nem látott szinteken kezdte az évet. A piac kiemelkedő aktivitása részben az ingatlanpiacon megjelenő állami családtámogatási programoknak és a COVID-19 miatt átalakuló keresletnek köszönhető.

A Duna House magyarországi franchise ingatlanközvetítői hálózata összesen 2,5 milliárd forintos jutalékvolument elérve 31 százalékkal növekedett 2021. első negyedévében 2020. azonos időszakához képest. A saját irodák volumene 30 százalékkal bővült. A hitelezés volumene 3 százalékkal mérséklődött az erős kereslet ellenére az elhúzódó hiteligénylési folyamatok miatt. 2021. január óta a cégcsoport által bonyolított magyarországi hiteligénylések jelentősen meghaladták a 2020. évi szinteket, így a következő negyedévben volumennövekedés várható.

Lengyelországban tovább folytatódott a kimondottan erős organikus növekedés, 2021. első negyedévében minden területen új csúcsokat ért el a csoport. A lengyel franchise hálózat jutalékbevételei kiemelkedő, 60 százalékos növekedéssel meghaladták a 800 millió forintot. A lengyel saját irodák teljesítménye 58 százalékkal múlta felül 2020. első negyedévét. Hitelezésben 9 százalékkal bővült a Duna House Group pénzügyi közvetítői üzletága Lengyelországban.

A cégcsoport két nagy piaca mellett erős volt a cseh üzletágak teljesítménye is: franchise területen 7 százalék, sajátirodás ingatlanközvetítésben pedig 14 százalék volt a növekedés.

A Duna House árfolyama idén 18,8 százalékos pluszban van, amivel felülteljesítő a BUX Indexhez képest, melynek értéke 5,3 százalékkal nőtt 2021-ben.

ddhhhdhd

Címlapkép: Budapesti Értéktőzsde

frankfurt
szíria háború
Budapesti Értéktőzsde
vakcina választás vakcina
usaorosz
gery neville

Alapblog Soha ilyen jókedv!

Ilyet még nem látott a világ, az Egyesült Államokban olyan ütemben oltanak, hogy a vállalatok beszerzési menedzserei...

Kasza Elliott-tal Tesla

Tegnap élesedett a pár napja berakott eladási megbízásom 780-on, rögtön nyitás után. Majdnem elérte a csatornatetőt...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
frankfurt