szentendre spar aruhaztuz210408
Üzlet

Több százmilliós kár érte a Spart a szentendrei áruháztűz miatt

Portfolio
MTI
Több 100 millió forintos kárt okozott a Spar Magyarországnak a szentendrei áruházuk raktárában szerdán este keletkezett tűz - közölte Maczelka Márk kommunikációs vezető az MTI kérdésére csütörtökön.

A szentendrei áruháztűz megfékezése és az oltási munkálatok után a kutatómentők kutyás egysége átvizsgálta az épületet, és nem talált sérültet az üzlet maradványai között – jelezte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője szintén a hírügynökségnek. Darázs Ágnes közlése szerint megkezdődött a tűzvizsgálat, amely napokig is eltarthat.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint a tüzet szerdán éjjel fojtották el. A tűz az épület áruátvételi raktárában keletkezett, majd továbbterjedt az áruház belső terére és a tetőszerkezetére egyaránt, az épület teljesen leégett. A lángok fellobbanásakor az épületet 17 ember elhagyta.

Szentendre város hivatalos oldala szerint a leégett épület közvetlen környékét lezárták, így a gyalogosforgalmat elterelik, de a parkolókat továbbra is lehet majd használni.

Maczelka Márk azt közölte, hogy a tűz oka egyelőre ismeretlen. A Spar tájékoztatása szerint két munkatársukat az eset miatt elővigyázatosságból szerdán este kórházba szállították, de azóta már kiengedték őket.

A szentendrei áruházban 37-en dolgoznak, a Spar csütörtökön mindenkinek ajánlott munkát.

A társaság 588 üzletet működtetett tavaly év végén, 34 Interspar hipermarketet, 347 szupermarketet és 207 franchise üzletet. A foglalkoztatottak száma meghaladta a 14 ezret, így tavaly év végén ötszázzal többen dolgoztak a cégnél 2019-hez képest.

Címlapkép forrása: MTI/Lakatos Péter. Tűzoltók dolgoznak egy kigyulladt szentendrei áruház oltásán a Dunanyar körúton 2021. április 7-én. A tűz az áruház raktárában keletkezett.

GettyImages-1231520267 (1)
George Floyd
brazilia2
nyugdíjas szegény nyugdíjas
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó
Online előadás
Trendi, vagy nem trendi? Ez itt a kérdés
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
focilabda