masterplastgyar
Üzlet

Történelmi csúcsra szárnyalt a Masterplast

Portfolio
Nagyot emelkedett a mai kereskedésben a Masterplast árfolyama az átlagosnál erősebb forgalom mellett, és történelmi csúcsot döntött a részvény. Friss hír nem látott napvilágot a céggel kapcsolatban, a jó növekedési kilátásokkal rendelkező vállalatra a napokban érkezett egy elemzői céláremelés.

Történelmi csúcsra emelkedett a mai kereskedésben a Masterplast árfolyama, 2830 forinttal új rekordot állított fel a papír.

Kereskedés MASTERPLAST-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

A részvény több mint 5 százalékot emelkedett a tegnapi záróértékhez képest és 577 millió forint értékben cseréltek gazdát részvények délután 3 óráig, ami az átlagosnál magasabb forgalom. A Masterplast a harmadik legnagyobb forgalmú részvény pénteken a BÉT-en az OTP és a Mol után.

masterplastforgalom

A Masterplast részvényeire két nappal ezelőtt céláremelés érkezett, az MKB elemzője 2915 forintra emelte a papírokra vonatkozó célárát. A céláremelés mögött az indoklás a vállalat által nemrégiben bejelentett újabb egészségipari beruházás volt. A 2021 szeptemberére elkészülő fejlesztés szorosan kapcsolódik a múlt év decemberében indult egészségipari alapanyaggyártás beruházáshoz, amellyel már az egészségipari késztermékek gyártását is megkezdi a társaság - írták elemzésükben.

Mellesleg van ennél magasabb célár is a Masterplast részvényeire, a német Kalliwoda Research például március elején 4876 forintos célárral kezdte meg a Masterplast részvényeinek követését.

A Masterplast tavaly egy jól időzített akvizícióval belépett az egészségiparba, ami mostanra az egyik legfontosabb profit driver lett a cégnél. A vállalat bevétele és profitja rekordot döntött tavaly és a következő évekre is további jelentős növekedéssel számol a menedzsment, a bevételek emelkedése mellett a profit marzsok is jelentősen javulhatnak a magasabb nyereségtartalmú egészségiparnak köszönhetően.

További pozitívum a cég részvényeivel kapcsolatban az erős növekedési kilátások mellett, hogy március végén bekerült a papír a BUX indexbe, ami szintén a papírokra irányíthatta a befektetők figyelmét.

frankfurt
görög santorini getty stock
Procida Olaszország sziget
mcdonalds gyorsétterem
london_shutter-20170512
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
frankfurt