Budapesti Értéktőzsde
Üzlet

Új történelmi csúcsra rántották a magyar tőzsde sztárpapírját

Portfolio
Nagyot emelkedett a mai kereskedésben a Masterplast árfolyama az átlagosnál erősebb forgalom mellett, és történelmi csúcsot döntött a részvény. Friss hír nem érkezett a cégtől, viszont az elmúlt napok ralijával az árfolyam elérte az MKB elemzőjének múlt héten megadott célárát.

Történelmi csúcsra emelkedett a mai kereskedésben a Masterplast árfolyama, 2950 forinton is járt a jegyzés, ami 4,6 százalékos emelkedésnek felel meg a múlt pénteki záróárhoz képest.

mlast

Bár forgalom tekintetében átlagosnak mondhatóan indult a nap a Masterplast számára, azonban az elmúlt durván 45 percben alaposan felpörgött a gazdát cserélő részvények volumene, így 11:15-ig 324,4 millió forintos forgalma volt volt a Masterplastnak, amivel messze a második forgalmasabb papír ma a Budapesti Értéktőzsdén, az OTP után.

A Masterplast részvényeire múlt héten céláremelés érkezett, az MKB elemzője 2915 forintra emelte a papírokra vonatkozó célárát, ami lényegében megegyezik a mostani árszinttel. A céláremelés mögött az indoklás a vállalat által nemrégiben bejelentett újabb egészségipari beruházás volt. A 2021 szeptemberére elkészülő fejlesztés szorosan kapcsolódik a múlt év decemberében indult egészségipari alapanyaggyártás beruházáshoz, amellyel már az egészségipari késztermékek gyártását is megkezdi a társaság - írták elemzésükben.

Mellesleg van ennél magasabb célár is a Masterplast részvényeire, a német Kalliwoda Research például március elején 4876 forintos célárral kezdte meg a Masterplast részvényeinek követését, ami a mostani árfolyamhoz képest 66,4 százalékkal van feljebb.

A Masterplast tavaly egy jól időzített akvizícióval belépett az egészségiparba, ami mostanra az egyik legfontosabb profit driver lett a cégnél. A vállalat bevétele és profitja rekordot döntött tavaly és a következő évekre is további jelentős növekedéssel számol a menedzsment, a bevételek emelkedése mellett a profit marzsok is jelentősen javulhatnak a magasabb nyereségtartalmú egészségiparnak köszönhetően.

További pozitívum a cég részvényeivel kapcsolatban az erős növekedési kilátások mellett, hogy március végén bekerült a papír a BUX indexbe, ami szintén a papírokra irányíthatta a befektetők figyelmét. Egyébként ma az indexen belül a Masterplast teljesít a legjobban.

Címlapkép: Budapesti Értéktőzsde

olajvezetek
skot valasztasok 210508
Benko Tibor honvedelmi torvenyjavaslat150
koronavirus vilag
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi, eladási zónák azonosítása, piaci aktualitások
olajvezetek