GettyImages-531115460
Üzlet

Újabb piacot hódíthat meg a Tesla, ezer dollár feletti célárat kapott egy elemzőháztól

Portfolio
A Canaccord Genuity elemzése szerint a Tesla egy újabb nagy reményekkel kecsegtető piacot hódíthat meg, ami nem más, mint az energiatárolás, amelynek mérete meghaladja az ezer milliárd dollárt is. Az elemzőház emiatt pedig alaposan megemelte az elektromosautó-gyártó célárát, ami több mint 50 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

A cég elemzője, Jed Dorsheimer

a Tesla részvényekre vonatkozó ajánlását tartásról vételre javította, és ezzel párhuzamosan a célárat 419 dollárról 1071 dollárra emelte meg.

Számításai szerint 2025-ben a társaság energiatárolással foglalkozó üzletágának árbevétele elérheti a 8 milliárd dollárt is évente. A Tesla ugyanis

az energiatermékek piacán gyors tempóban alakít ki egy az Applere hasonlító ökoszisztémát, és ők lehetnek az energiatárolásban a legfontosabb márkanév.

A cég termékeire bőven van kereslet, mint amilyen az otthoni energiatárolásra is alkalmas lítium-ionos Powerwall akkumulátor, amit például napenergiás termeléssel lehet párosítani.

A Canaccord új célárával számolva egyébként a Tesla vállalatértéke az elemzőház által becsült 2024-es nyereség 63-szorosának felel meg, ami a háromszorosa a versenytársak hasonlóan kalkulált átlagos szorzójának. Ehhez kapcsolódóan az elemző azt fűzte hozzá, hogy:

Bár az értékelésünk gazdagnak mondható, ugyanakkor a Tesla több éves előnnyel rendelkezik a szektortársakhoz képest, és agresszívan terjeszkedik az energiatárolás területén.

Egyébként nem a Canaccord célára a legnagyobb a piacon, a Cathie Wood által vezetett Ark Investment péládul 3 ezer dolláros részvényenkénti árfolyamot vár 2025-re.

A Tesla árfolyama ma több mint 3 százalékkal került feljebb 699 dollárra, vagyis több mint 50 százalékos a felértékelődési potenciál, ha elfogadjuk a Canaccord 1071 dolláros becslését.

tesla

(Bloomberg)

Címlapkép: Hannah Peters/Getty Images

európai bizottság brüsszel eu európai unió
eeszt időpont koronavírus oltás vakcina
varrás varrógép maszk koronavírus getty stock
new york_getty_stock
hadsereg katona tank getty stock
bill melinda gates getty editorial
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi, eladási zónák azonosítása, piaci aktualitások
GettyImages-1232709320