Előfizetői tartalom

Évek munkáját rombolta le a koronavírus, sok nő esett ki a munkahelyéről

Portfolio
Úgy tűnt, hogy 2015 és 2019 között elindult egy pozitív változás a nemek közötti egyenlőtlenség felszámolása terén, a vezetői és felsővezetői székekben ülő nők aránya a vállalatokban 23%-ról 28%-ra nőtt, míg az igazgatói és vezérigazgatói szerepkörökben 17-ről 21%-ra. A koronavírus azonban számos nőt állított választás elé, a munkahelyen és a magánéletben fokozódó elvárások és nyomás sok esetben a munkahelyek elhagyásához vezettek a nők esetében. A McKinsey elemzése szerint tovább bonyolítja a helyzetet, hogy az a munkaerőpiac, ahova a munkájukat és karrierjüket feladó nőknek vissza kell térniük, már nem lesz ugyanaz, mint amit otthagytak.

Világszerte nagy kihívás elé állította a nőket a koronavírus a munkahelyen és otthon egyaránt. Nőtt a munkahelyi nyomás, nőtt az otthoni szerepkörrel kapcsolatos elvárás, mindez pedig nagyban lerombolta az elmúlt években látott előrehaladást a nemek közötti egyenlőtlenség felszámolásában. A McKinsey az elmúlt hónapokban több cikkben, tanulmányban is foglalkozott azzal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés