coinbase
Üzlet

Itt a nagy nap: tőzsdére megy a Coinbase, de van egy kis bökkenő

Portfolio
Talán nem túlzás azt állítani, hogy az egész befektetési világ a Coinbase mai, közvetlen tőzsdei bevezetésére figyel, hiszen ez egy igazi mérföldkőnek számít a kriptoökoszisztéma számára. A korábbi beadvány alapján arra lehetett számítani, hogy a vállalat értéke durván 90 milliárd dollár lehet, most azonban meghatároztak egy referenciaárat a részvényekre, amivel jóval kisebb vállalatértéket kapunk.

A Goldman Sachs és a Nasdaq 250 dolláros referenciaárat határozott meg a Coinbase részvényeire a mai közvetlen bevezetés előtt. Ez az ár 27 százalékkal alacsonyabb, mint ahány dolláron (342,58 dollár) legutoljára gazdát cseréltek a Coinbase részvények a magán másodpiacon.

Ez alapján cég értéke 66,6 milliárd dollár lehet a 266,2 milliós becsült részvényállománnyal számolva.

A referenciaár meghatározásához a nyilvános pénzügyi információkat használják fel, valamint a piaci hangulatot, és az érték általában konzervatív becslés. A referenciaár egyébként nem az ajánlati ár és senki sem vett, vagy adott el részvényeket ezen az áron. A nyilvános nyitóár a nyitóaukción megadott vételi és eladási ajánlatok alapján kerül meghatározásra.

Bár nyilván PR szempontból kedvezőtlen lenne, ha a Coinbase részvények az első néhány napban a referenciaár alatti árfolyamon forognának, a nagy kérdés természetesen az, hogy hosszabb távon hogyan fognak teljesíteni. Ha megnézzük például a Squaret, ott is 12,9 dollárról 8 dollárra esett az árfolyam nem sokkal a bevezetés után, most pedig 273 dollár környékén forognak a részvények.

Sokan számítanak egyébként arra, hogy a Coinbase tőzsdei bevezetésével általánosságban megnő a kriptobefektetők száma, illetve a kriptodevizák iránti érdeklődés, és ahogy korábban írtuk, ez valóban egy mérföldkőnek számít, hiszen ez lesz az első kriptotőzsde, ami a nyilvános piacra van bevezetve. Ezeket a befektetők is elkezdték árazni, a DPO előtti napokban nagy rali alakult ki a kriptodevizáknál, többek között a bitcoin is új csúcsra emelkedett tegnap, és ma is rekordot döntött már.

btc

Címlapkép: Pavlo Gonchar/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

olajvezetek
skot valasztasok 210508
Benko Tibor honvedelmi torvenyjavaslat150
koronavirus vilag
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi, eladási zónák azonosítása, piaci aktualitások
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
olajvezetek