Előfizetői tartalom

Koronavírus: a bezárt éttermek helyett a Tescót választották sokan

Portfolio
Erős évet zárt a koronavírus-járvány közepette a Tesco, miután éttermek helyett az otthoni étkezést választották sokan, a járvány mégis elvitte a kiskereskedelmi óriás nyereségének egy részét tavaly, miután jelentős költségeket okozott, hogy az üzleti modelljét a megváltozott szokásokhoz igazítsa – derül ki a cég éves jelentéséből.

Az éttermek és a kávézók bezárása, valamint az otthon töltött idő megnövekedése az élelmiszerfogyasztási szokásainkon is meglátszott tavaly, többet étkeztünk otthon, ezáltal több élelmiszert vásároltunk, ami pedig az élelmiszer-kiskereskedőknek kedvezett. Ezt bizonyítja legalábbis a Tesco ma közzétett éves jelentése, amelyben a kiskereskedelmi óriás összehasonlítható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés