Előfizetői tartalom

Kritikus szinten a magyar tőzsde, hamarosan eldől a sorsa

Az elmúlt napokban folyamatosan csökkent a BUX értéke, amely most egy kritikus szintre érkezett. Tette ezt ráadásul úgy, hogy a nemzetközi indexek inkább emelkedtek ugyanezen időszak alatt, így a relatív erő is gyengének mondható. Az index esetén számos negatív jel van, ami azt sejteti, hogy az eladók ereje most a nagyobb, de még nincs minden veszve a középtávú trendet illetően. A BUX-ot a blue chip-ek többsége húzza lefelé, de van olyan részvény, amelyik fittyet hány a negatív hangulatra, és erős képet sugároz magáról. Gyors technikai elemzés.

BUX

A Budapesti Értéktőzsde indexe kritikus szinten van. Egy enyhébb támaszról 42500-nál már letört. Ezt a korábbi zárószintek jelölték ki a BUX-nak, ami az elmúlt hónapok sávjából képest volt ezen szint felett zárni, még ha napközben többször is ez alatt járt. Tegnap azonban ezt már nem tudta megtartani és elérkezett a 42 200 ponthoz. Ez az érték egy még erősebb támasz, idén csak január elején járt ez alatt. Az utóbbi napok lecsorgása során megjelent a three black crows alakzat, vagyis három egymást követő kereskedési napon egyértelműen adták a piacot. A helyzetet még kritikusabbá teszi, hogy a volatilitás még alacsony, tehát van még bőven tér a nagyobb elmozdulásra. Igazi túladottság sem figyelhető meg. Mindezen tényezők miatt most kulcsfontosságú, hogy komoly, intézményi vevők vonuljanak fel a lövészárokba a következő napok során.

BUX

OTP

Miről szól még a cikk?

  • Lefordult az OTP, támasz környékén imbolyog.
  • Gyenge relatív erőt mutat a MOL.
  • Rövidtávon gyenge képet mutat a Richter.
  • Az igazi kakukktojás az Mtelekom.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés