SZG_9452
Üzlet

Megszerezte a 4iG a Spacenet többségi tulajdonát

Portfolio
A 4iG megszerezte a Spacenet részvényeinek 70 százalékos tulajdonjogát, ezzel a Spacenetben többségi irányító befolyást szerzett, azt követően, hogy a tranzakcióhoz a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárult.

Március közepén jelentette be a 4iG, hogy többségi tulajdont szerez a Spacenetben, és részvény adásvételi szerződést írt alá ezzel kapcsolatban.

Most azt jelentették be, hogy a 4iG megszerezte a Spacenet részvényeinek 70 százalékos tulajdonjogát, miután a tranzakcióhoz a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárult.

A 4iG célja az akvizícióval, hogy fejlessze a Cisco alapú hálózatok tervezésével, kivitelezésével és üzemeltetésével kapcsolatos kompetenciáit, bővítse hálózatbiztonsági tevékenységeit, illetve megalapozza az adatközpont alapinfrastruktúra fejlesztéseket a cégcsoportnál.

A Spacenet hálózati, IT security és adatközponti infrastruktúra megoldások megvalósításával, üzemeltetésével, illetve támogatásával foglalkozik. A Spacenet Cisco GOLD partner, így önálló hatáskörben nyújthat támogatási szolgáltatásokat megrendelőinek. A Spacenet a magyarországi piacon szinte egyedüliként rendelkezik a legmagasabb szintű minősítésekkel, magasan képzett szakemberekkel és referenciákkal ahhoz, hogy a legszélesebb körben értékesíthessen Cisco termékeket és szolgáltatásokat. A Spacenet jelenleg 20 főt foglalkoztat, 2020-es árbevétele meghaladta az 5,1 milliárd forintot.

A 4iG egymás után hajtja végre az akvizíciókat, március végén arról számolt be a vállalat, hogy előzetes megállapodást kötött a román RCS & RDS konzorciummal, a tulajdonában lévő DIGI Csoport magyar érdekeltségeinek megvásárlásáról.

Többek között a már lezárult és a még várható akvizíciókkal kapcsolatban is beszélgettünk nemrég Jászai Gellérttel, a 4iG elnök-vezérigazgatójával és nagytulajdonosával.

A 4iG árfolyama az elmúlt egy évben 43 százalékot emelkedett, idén pedig stagnál.

4igaaa
vakcina
klíma füst fosszilis shutterstock
európai bizottság brüsszel eu európai unió
Budapest lánchíd
utazás koronavírus
olimpia zaszlo shutter-20170801

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
pfizer vakcina oltás