Üzlet

A cégbíróság bejegyezte az AutoWallis alaptőke-emelését és a létesítő okirat módosítását

Portfolio
A cégbíróság bejegyezte az AutoWallis alaptőke-emelését és a létesítő okirat módosítását.

Az AutoWallis még március 16-án bejelentette, hogy azon a napon apportszerződés került aláírásra a Wallis Asset Management (WAM Zrt.) és az AutoWallis között, a WAM-nek a DALP Szolgáltató Kft-ben meglevő üzletrésze 100 százalékának apportálására vonatkozóan. A WAM az újonnan kibocsátásra kerülő törzsrészvények teljességének átvételére és az üzletrész apportálására előzetesen kötelezettséget vállalt.

A WAM április 6-án megtette a részvények átvételére vonatkozó végleges kötelezettségvállaló nyilatkozatát, és ez alapján nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásként az AutoWallis rendelkezésére bocsátotta, és tulajdonába átruházta az üzletrészt.

Az üzletrész apportálásának ellenértékeként a AutoWallis alaptőke-emelés keretében összesen 15,4 millió darab új, részvényenként 12,5 forint névértékű és 100 forint kibocsátási értékű, „C” sorozatú dematerializált törzsrészvényt bocsátott ki, aminek következtében az AutoWallis alaptőkéje 192,5 millió forint összeggel emelkedett 4,05 milliárd forintról 4,25 milliárd forintra, míg a fennmaradó 1,3 milliárd forint a társaság tőketartalékába került.

Ezt követően az AutoWallis kezdeményezte az alaptőke-emelés és erre tekintettel a létesítő okirat módosításának cégbírósági bejegyzését, amely eredményeképpen a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága 2021. április 14. napján kelt és 2021. április 15. napján kézbesített vonatkozó számú végzésével elrendelte az alaptőke-emelés és a létesítő okirat módosítás cégjegyzékbe történő bejegyzését 2021. április 6-i hatállyal.

A részvények megkeletkeztetésével kapcsolatos KELER eljárás iránt, valamint a részvények BÉT szabályozott piacára történő bevezetése iránt a kibocsátó intézkedik.

A tőkeemelés következtében a részvényekkel gyakorolható szavazati jogok mértéke megváltozik, amely a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény 61. §-a szerint a részvényesek tekintetében bejelentési kötelezettséget keletkeztethet.

Az AutoWallis árfolyama idén 22,4 százalékkal került feljebb.

awwawaw

(BÉT)

GettyImages-517120549
berlin nemetorszag
izrael
szerbia
utazás koronavírus

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
SZG_9219