kuka
Üzlet

Itt a lista, ezek a Wall Street legutáltabb részvényei

Portfolio
Befektetni a legkedveltebb részvényekbe gyakran egyszerű és jó ötlet, de nem árt azzal is tisztában lenni, hogy a Wall Street-i elemzők melyik részvényeket kerülik el messziről. Míg ezeknek a cégeknek a sima elkerülése egy elég egyértelmű stratégia, azért érdemes lehet kicsit jobban körülnézni a kevésbé kedvelt részvények között, hiszen bizonyos esetekben az egyetlen irány alulról fölfelé vezet. A legutáltabb részvények előbb, vagy utóbb kevésbé utálttá válnak, ami már önmagában elég lehet az átlag feletti hozamokhoz.

A legutáltabb részvények

A Wall Street ajánlásai mindig hasznos segítséget nyújtanak a befektetőknek, legyen szó amatőrökről vagy profikról. A brókercégeknél ülő elemzők végtére is hosszú éveken keresztül követik az iparági trendeket, hasonlítják össze a vállalatokat és értékelik a részvényeket.

Az elmúlt egy évben az elemzők által leginkább kedvelt 10 százaléknyi S&P 500 részvény közel 70 százalékot ralizott. Ezzel szemben a legkevésbé kedvelt 10 százalék közel 50 százalékot emelkedett. Tehát a favoritok 20 százalékponttal voltak felülteljesítők a kegyvesztettekhez képest.

Ami viszont már önmagában érdekes, hogy az S&P 500 50,1 százalékot emelkedett az elmúlt egy évben, tehát lényegében ugyanúgy teljesített, mint a legkevésbé kedvelt 50 részvény az indexben.

Ennek az az oka, hogy az S&P 500 piaci kapitalizációval van súlyozva, tehát a nagyobb kapitalizációjú cégek mozgásainak nagyobb hatása van a benchmarkra. Ha egyébként nem igazítanánk ki kapitalizációkkal az indexet, akkor átlagosan 63 százalékos hozamot kapnánk egy S&P 500 részvényre az elmúlt egy évet nézve.

Ez már egybevág azzal, hogy jó döntés lehet elkerülni az utált részvényeket, viszont nem szabad elfelejteni, hogy a tavalyi év sok szempontból rendhagyó volt. A pandémia első néhány hónapjában a nagy és magas minőségű részvények voltak a nyertesek, senkinek sem meglepetés talán, hogy az olyan cégek, mint a Microsoft, az Alphabet, az Amazon, vagy az Apple a Wall Street kedvenc részvényei között voltak és vannak is. Most viszont fordul a kocka és a gazdaság kezd visszatalálni a növekedési pályára, ami egy jel lehet arra, hogy érdemes körülnézni az olyan részvények között, amelyek gyengén szerepeltek korábban.

A lista

A Barron’s összeállított egy listát, amin a Wall Street által legkevésbé kedvelt részvények találhatók az alapján, hogy súlyozták a vételi, tartási, és eladási ajánlásokat, amelyekből adódott egy „ajánlási pontszám”. Az S&P 500-ban egyébként az ajánlások közel 56 százaléka vétel, 36 százaléka tartás, és 7 százaléka eladás.

Tehát akkor jöjjön a lista a Wall Street-i elemzők által legjobban utált részvényekről, az ajánlások súlyozása alapján:

legutáltabb részvények2

A listára néhány részvény, mint az American Airlines azért került rá fel, mert óriási veszteségeket szenvedett el a cég a járvány miatt. Mások, csak simán túl drágák, az Under Armour például 142,1-es P/E rátán forog a 2021-es várt eredményvárakozásokhoz képest.

Más cégek esetlegesen potenciálisan kedvezőtlen hosszútávú változásokkal néznek szemben az iparágukon belül. A Franklin Resources például egy eszközkezelő, amelynek az aktívan kezelt alapok felől a passzív indexkövető alapok felé való elmozdulással kell szembenéznie. Más cégeknél egyszerűen csak nincsen további tér a növekedésnek, a McCormick például fűszerekkel foglakozik, de elég kevés esély van arra, hogy hirtelen felrobban a kereslet.

Ami viszont pozitívum, hogy az S&P 500-al szemben ezek a részvények 26,8 százalékra vannak a történelmi csúcsaiktól, ami afelé mutat, hogy néhányban akár benne lehet a felpattanás.

Címlapkép: Getty Images

london_shutter-20170512
vakcina oltás oltatás koronavírus
románia
kreml kremlin oroszország moszkva vlagyimir putyin
frankfurt
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
covid_koronavirus_vakcina_oltas