Budapesti Értéktőzsde
Üzlet

Kiderült, hogy mennyi osztalékot fizet az Alteo

Portfolio
Közgyűlés tartott az Alteo, a közgyűlés hatáskörébe tartozó ügyekben a társaság igazgatósága döntött. Többek között a tavalyi eredményre fizetendő osztalék mértékét is meghatározták, amely részvényenként bruttó 24 forint.

Az igazgatóság többek között elfogadta a 2020-as üzleti évre vonatkozó mérlegét, egyedi beszámolóját, üzleti (éves) jelentését, az igazgatóság jelentését, valamint a könyvvizsgáló, az audit bizottság és a felügyelő bizottság ezekről készült írásbeli jelentését.

Az igazgatóság akként határozott, hogy a társaság előző üzleti évi adózott eredménnyel és a 2020. év utáni megállapított leányvállalati osztalékokkal kiegészített szabad eredménytartalékából részvényenként - a társaság tulajdonában álló saját részvényeket ide nem értve – bruttó 24 forint osztalékot fizet ki.

Mindemellett az igazgatóság 2021. április 19. napjától számított 18 hónapos időtartamra felhatalmazza az igazgatóságot arra, hogy a társaság által kibocsátott valamennyi fajtájú, osztályú és névértékű részvény tulajdonjogának társaság által történő megszerzéséről – az igazgatóság tagjai által leadható szavazatok legalább háromnegyedének támogatásával – határozatot hozzon, és az ilyen ügyletet a társaság nevében és javára megkösse és teljesítse, vagy ilyen ügylet megkötésére harmadik személynek megbízást adjon. A felhatalmazás alapján megszerezhető részvények száma legfeljebb a mindenkori alaptőke huszonöt százalékának megfelelő össznévértékű részvények számával egyezik meg, és a társaság tulajdonában álló saját részvények össznévértéke egy időpontban sem haladhatja meg ezt a mértéket.

Az Alteo árfolyam ma 1,5 százalékkal került lejjebb, míg idén 37,6 százalékot emelkedett.

alteo

Címlapkép: Budapesti Értéktőzsde

GettyImages-1211246431 (3)
koronavirus
melinda gates
Kásler Miklós FB
ever given
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Összefoglaljuk a befektetési termékeket
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
GettyImages-1211246431 (3)