oltás_koronavírus_vakcina
Üzlet

Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Szputnyik, Sinopharm: harmadik oltásra is szükség lehet

Portfolio
Akár mind az öt Magyarországon alkalmazott koronavírus-vakcinánál szükség lehet egy harmadik, emlékeztető oltásra, ezzel kapcsolatban még nincs elég tapasztalat, az idő fogja eldönteni – mondta el az operatív törzs mai tájékoztatóján Müller Cecília. Hozzátette, hogy a további oltások szükségességéről nem a hatóság, hanem a gyártó dönt majd, aki az alkalmazási előiratot fogja módosítani, hogy hány oltásra, milyen időközönként kell sort keríteni.

Azzal kapcsolatban, hogy szükség lesz-e harmadik rásegítő oltásra az alkalmazott koronavírus-vakcináknál, még nincs megfelelő adat és tapasztalat. Mindegyik vakcina veszélyhelyzeti alkalmazásban került a piacra, ez azt jelenti, hogy minden adatot megvizsgáltak, amely a hatásosságot és a biztonságosságot szavatolja, ugyanakkor nem áll még elégséges idő ahhoz még rendelkezésünkre, hogy a védettség időtartamát meghatározzuk – mondta el Müller Cecília az operatív törzs mai tájékoztatóján.

Nagyon úgy néz ki, hogy akár mind az 5 vakcinánál is szükség lehet egy harmadik, emlékeztető oltásra

és ennek időpontját sem tudjuk még – tette hozzá az országos tisztifőorvos. Nem egyedüli lenne a koronavírus-vakcina ebben a tekintetben, a kullancsok által okozott agyvelőgyulladás elleni vakcinát hozta fel példaként Müller Cecília, amelynél a két alapoltást követően 3, illetve 5 évente ismételni kell, hogy megtartsuk a folyamatos védettséget.

A koronavírus-vakcinák esetén ez a jövő kérdése. Addigra a kutatók, gyártók, fejlesztők ezt meg fogják válaszolni, addig a legfontosabb, hogy most tegyünk magunkat védetté a betegséggel szemben. Nem az egészségügyi hatóság dönt a további harmadik, vagy sokadik oltás szükségességéről, mert az is egy lehetőség, ha szezonálissá válik ez a betegség, hogy évente kell ismételni. A kutatások és az idő, az előrehaladás és az az alatt történő vizsgálatok fogják ezt eldönteni, és a vakcina alkalmazási előiratában fogja módosítani az előállító, hogy milyen emlékeztető oltásokra, milye időközönként van szükség.

Az is előfordulhat, hogy évente kell ismételni, ezt sem tudjuk még – mondta el Müller Cecília.

Címlapkép: Gyógyszerészhallgató oltáshoz készíti elő az első oltáshoz használatos, orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyagot a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház oltópontján 2021. április 18-án. MTI/Krizsán Csaba

taser x2 sokkoló
pfizer vakcina koronavírus járvány oltás
boris johnson brexit
jdam

Kiszámoló Itt a Lidl Plus

Külföldön már tavaly bevezetésre került a Lidl Plus, a Lidl kedvezményeket és kuponokat kínáló szolgáltatása....

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial & Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Tortenelmi_idok_olaj2020_cimlapkep_1500x844