Előfizetői tartalom

Újraindul az őrület? Bekeményít a GameStop-rali vezére

Portfolio
A wallstreetbets-es körökben Roaring Kittyként elhíresült Keith Gill a múlt hét végén 500 darab pénteken lejáró opciós szerződést hívott le, amivel 50 000 GameStop részvényhez jutott részvényenként mindössze 12 dolláros áron. Az opciós ügyleten kívül 50 000 újabb papírt is vásárolt Gill, ezzel a teljes kitettségét 200 000 részvényre növelve, aminek értéke jelenleg több, mint 30 millió dollár.

A Redditen DeepFuckingValue, a Youtube-on pedig Roaring Kitty néven futó kisbefektetőt a január közepén történt elképesztő GameStop short squeeze okán ismerte meg a világ, a shortosok “megkergetésének” és az árfolyam pumpálásnak egészen elképesztő eredményei lettek. 2 nap leforgása alatt több, mint 350 százalékot száguldott a részvény, persze a csoda nem tartott örökké...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés