roar
Üzlet

Újraindul az őrület? Bekeményít a GameStop-rali vezére

Portfolio
A wallstreetbets-es körökben Roaring Kittyként elhíresült Keith Gill a múlt hét végén 500 darab pénteken lejáró opciós szerződést hívott le, amivel 50 000 GameStop részvényhez jutott részvényenként mindössze 12 dolláros áron. Az opciós ügyleten kívül 50 000 újabb papírt is vásárolt Gill, ezzel a teljes kitettségét 200 000 részvényre növelve, aminek értéke jelenleg több, mint 30 millió dollár.

A Redditen DeepFuckingValue, a Youtube-on pedig Roaring Kitty néven futó kisbefektetőt a január közepén történt elképesztő GameStop short squeeze okán ismerte meg a világ, a shortosok “megkergetésének” és az árfolyam pumpálásnak egészen elképesztő eredményei lettek.

2 nap leforgása alatt több, mint 350 százalékot száguldott a részvény,

persze a csoda nem tartott örökké, azóta jóval lejjebb került a jegyzés, bár kisebb-nagyobb fellángolásokat láthattunk már a papírnál.

gme

Keith Gill volt tulajdonképpen a „mozgalom” vezéralakja, akinek Youtube-videóira és reddites posztjaira támaszkodva rengeteg kisbefektető fogott össze, és kergette meg az „ádáz” hedge fundokat.

Februárban egy kongresszusi meghallgatás keretein belül is megszólalt Gill, bár az az esemény elsősorban a Robinhood online brókercég felelősségre vonásáról szólt. Ezen az eseményen Gill többek között elmondta, hogy

A GAMESTOP BEFEKTETÉSE FUNDAMENTÁLIS ALAPOKON TÖRTÉNT MÉG 2019-BEN, NEM PIACMANIPULÁLÓ CÉLLAL KERESKEDETT.

Szerinte nagyon alulértékelt volt akkoriban a vállalat papírja, a csőd szélére kerülésnek pedig aránytalanul túl nagy valószínűséget tulajdoníthattak a befektetők. Azt azonban elismerte, hogy az "elég agresszív" befektetői hozzáállása és temperamentuma nem való mindenkinek, ám elmondása szerint az akkori árfolyamnál bármikor szívesen vásárolná a GameStop részvényeit.

Ekkor éppen 40 dollár környékén járt a jegyzés, azóta hol kisebb, de inkább nagyobb hullámokat követve a 150 dolláros szinthez érkezett a jegyzés, itt vette Roaring Kitty az újabb 50 000 részvényt. A wallstreetbets-es felületen persze meg is osztott egy képernyőképet a „portfóliójáról”, ami tulajdonképpen GameStop részvényből és készpénzből áll – egészen pontosan közel 31 millió dollár értékű GameStop papírról és 3,5 millió dollár készpénzről beszélünk.

reddit11
Forrás: reddit.com

Természetesen a nemrég oly rettegett reddites fórum ismét “mozgásba lendült”, szerveződik az újabb támadás, egyre több posztban lehet megint a short squeeze-ről olvasni. Ennél fogva ma különösen érdemes lesz figyelni az árfolyamot, nem kizárt, hogy ismét komoly ralinak lehetünk majd szemtanúi Roaring Kitty útmutatását követően.

Címlapkép: © 2021 SOPA Images via Getty Images

GettyImages-1211246460 (3)
védettségi igazolvány koronavírus vakcina védőoltás oltási igazolvány
koronavírus maszk getty stock
dunaferr dunaújváros vasmű
vaccine
pfizer vakcina koronavírus
balaton balatonfüred
románia maszk tesztelés

Alapblog Tőkepiaci lufi van

Mivel ennek a jelenségnek nem igazán van egységes tankönyvi definíciója, ezért a szakértők között általában...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
GettyImages-1211246460 (3)