bitcoin
Üzlet

Csúnya, ami a kriptopiacon megy, esésben a bitcoin

Portfolio
Ma is csúnya eső napja van a kriptodevizáknak, így folytatódik a napokkal ezelőtt elindult trend. Ma konkrét piacbefolyásoló hatású hír nem érkezett, így feltételezhetően az elmúlt napok történései közepette kialakult hangulat az, ami ma is látszik a piacon.

A bitcoin árfolyama múlt szerdán érte el legutóbb történelmi csúcsát, ekkor 64 854 dolláron járt a jegyzés napon belül, azonban erről a szintről csúnya csúszás jött, jelenleg a mai 3,2 százalékos csökkenés után 54 000 dollár környékén van az árfolyam, ami 16,7 százalékos esésnek felel meg a csúcsról, bár az idei évben még így is 83,2 százalékos emelkedett az árfolyam.

btc

Természetesen a bitcoin árfolyamának esése magával rántotta a többi kriptodevizát is, az ethereum árfolyama 3,6 százalékot esett ma, a múlt pénteki 2548,29 dolláros csúcsához képest pedig 18 százalékkal került lejjebb a jegyzés.

eth

A vezető altcoinok közül a nap egyik nagy vesztese a polkadot, melynek árfolyama 7,5 százalékot esett ma, így a szombati, napon belüli 48,36 dolláros történelmi csúcshoz képest 33,1 százalékot esett az árfolyam.

dot

Az elmúlt napok nagy sztárja, a viccnek indult dogecoin ma kifejezetten jól tartja magát, jelenleg 0,41 dollárnál van a jegyzés, miután ma a többi kriptodevizával ellentétben mérsékeltnek mondható 0,3 százalékot emelkedett az árfolyam.

doge

Az elmúlt napokban több olyan hír, illetve faktor is volt, amely negatívan befolyásolta a piaci hangulatot:

  • Meredeken emelkedett a kriptodevizák árfolyama az elmúlt hetekben, sok esetben extrém túlvettséget mutattak már az indikátorok.
  • A befektetők nagy része masszív profitban ül, ezért is indulhatott el profitrealizálás.
  • Múlt héten Törökországban bejelentették, hogy a török jegybank a hónap végétől kezdve megtiltja a kriptodevizákkal való fizetést.
  • Elterjed az a hír, hogy az amerikai pénzügyminisztérium több pénzintézetet is megbírságolna, amiért azok kriptodevizák segítségével pénzmosást követtek el.
  • A nemzetközi médiában újra elővettek egy közel egy hónapos hírt, hogy Indiában betiltanák a kriptodevizákat.
  • Múlt héten tőzsdére ment a Coinbase, ami kiemelt fontosságú esemény volt és rengeteg figyelmet vont a kriptopiacra. Viszont jellemző szokott lenni, hogy az ehhez hasonló jelentős eseményeket egy nagyobb esés követi a kriptodevizáknál.
  • Végül pedig a kínai Hszincsiang-Ujgur tartományban masszív áramszünet volt a hétvégén, ami becslések szerint lefelezhette a hash ratet, azaz a bitcoin hálózat számítási kapacitását, hiszen ezen a területen rengeteg bányász található. Az árfolyam pedig az eddigi tapasztalatok alapján korrelál a hash rate-tel.

Címlapkép: Dan Kitwood/Getty Images

frankfurt
görög santorini getty stock
Procida Olaszország sziget
mcdonalds gyorsétterem
london_shutter-20170512
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
frankfurt