greed
Üzlet

Futballsztárok, klubok tiltakoznak az Európai Szuperliga ellen

MTI
A labdarúgó Európai Szuperliga (ESL) megalakulásában nem érdekelt angol klubok elítélik a hat egyesületet, amelyek alapító tagjai a hétfőn életre hívott bajnokságnak.

A Premier League csapatai saját felületeiken szinte kivétel nélkül az ESL ellen szólaltak fel azt követően, hogy kedden találkoztak az angol szövetség képviselőivel.    

"Szomorúak és csalódottak vagyunk, hogy hat csapatunk támogatásával felvetődött egy ilyen liga létrehozása. Ők mindannyian a saját érdekeiknek megfelelően cselekszenek, elhomályosítva a bajnokságunk és a játék megítélését" - áll az Everton közleményében. A liverpooli egyesület álláspontja szerint a hat klub döntése nem tiszteli a Premier League többi résztvevőjét, elárulta a szurkolókat, és ahelyett, hogy a jelenlegi nehéz helyzetben a többiekkel összefogva dolgozna, csak magával foglalkozik.    

"Erre az arroganciára sehol nincs szükség a labdarúgásban" - tette hozzá az Everton vezetősége.    

A PL többi klubja közül a Brightonnál úgy fogalmaztak, a kezdeményezés rengeteg csapat álmát törné össze, és teljesen szembe megy a labdarúgás közel 150 éves tradícióival.    

A Fulhamtől Shahid Khan elnök kijelentette, az elképzelés nem szolgálja a játék, vagy a részvényesek érdekeit, illetve azon szurkolókét sem, akik generációk óta a labdarúgás és az angol bajnokság hívei.    

A West Bromwich Albionnál - a bajnokság egyik alapítójánál - azt mondták, a hat klub "hátat fordított az angol labdarúgásnak".    

A Wolverhampton - amely két idénnyel ezelőtt a hatok mögött hetedik lett - közösségi oldalára azt írta ki, hogy "A 2018/19-es szezon bajnoka, de valószínűleg túl késő van már az ünnepléshez".    

A hatok egyikének vezetőedzője, a Manchester Cityt irányító Josep Guardiola azt mondta, az nem sport, ahol nincs összefüggés a befektetett munka és a siker között. A szakember arra utalt, hogy a 20 csapatosra tervezett ligában 15 együttes helye állandó lenne, a többiek a maradék öt helyért csatáznának.    

Gary Lineker, az FC Barcelona és a Tottenham korábbi támadója a katalán sztárcsapat jelmondatával (Mes Que Un Club - Több, mint egy klub) üzent egykori munkaadójának. "Bizonyítsátok be, hogy ez még mindig igaz" - mondta arra utalva, hogy ne a saját, hanem a világ labdarúgásának érdekeit nézzék.    

Claudio Ranieri, aki az érdekeltek közül az Atlético Madrid, a Chelsea és az Internazionale vezetőedzője is volt - Angliában pedig a Leicester City menedzsereként lett bajnok - közölte, elszomorítják a történtek. "A történet igazán különleges, ha megvalósulnak az elképzelések, ezeknek búcsút mondhatunk. Erről szól a labdarúgás: a kiscsapatok le tudják győzni a nagyokat, ez a sport esszenciája" - jelentette ki az olasz tréner.    

Michael Owen, a Liverpool, a Real Madrid és a Manchester United korábbi csatára szerint ez az egész egy átgondolatlan ötlet, amely nem fog működni. "Halálra van ítélve" - tette hozzá a szuperligáról.    

A húszcsapatosra tervezett Szuperligát hat angol - Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz - Juventus, AC Milan, Internazionale - és három spanyol - Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid - sztárklub hozta létre. A tervek szerint az új versenysorozatnak 15 állandó tagja lenne. Az ESL elnökének Florentino Perezt, a Real Madrid elsőszámú vezetőjét választották meg. A BBC szerint a Chelsea kedden már azt jelezte, mégsem kíván részt venni a sorozatban.    

A hétfői bejelentés heves ellenreakciókat és bírálatokat váltott ki politikai szinten is, az UEFA pedig jelezte, hogy eltiltják a válogatottól a Szuperligában játszókat. Kedden egy spanyol kereskedelmi bíróság előzetesen úgy foglalt állást, hogy további, magasabb szintű bírósági végzésig - vagy az érdekeltek megállapodásáig - az UEFA és a nemzetközi szövetség (FIFA) sem direkt, sem pedig indirekt módon nem fenyegetheti az Európai Szuperliga szereplőit.

Címlapkép: Christopher Furlong/Getty Images

who egészségügyi világszervezet
taser x2 sokkoló
pfizer vakcina koronavírus járvány oltás

Kiszámoló Itt a Lidl Plus

Külföldön már tavaly bevezetésre került a Lidl Plus, a Lidl kedvezményeket és kuponokat kínáló szolgáltatása....

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial & Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Tortenelmi_idok_olaj2020_cimlapkep_1500x844