janssen_johnson&johnson
Üzlet

Miközben vérrögök miatt vizsgálják a Johnson & Johnson vakcináját, kellemes meglepetést okozott a gyógyszergyártó

Portfolio
100 millió dolláros bevétele volt az első negyedévben a Johnson & Johnsonnak a koronavírus-vakcinából – derült ki a vállalat ma közzétett negyedéves gyorsjelentéséből. A vakcina egyelőre kis súlyt képvisel a Johnson & Johnson bevételeiben és még a jövője is kérdéses, az Egyesült Államokban ugyanis szüneteltetik az oltást vérrögképződéses esetek miatt, amit jelenleg az amerikai gyógyszerhatóság vizsgál. A menedzsment mindenesetre bizakodó a vakcinával kapcsolatban és azt reméli, hogy 100 millió dózist le tud szállítani az első félévben.

A Johnson & Johnson a vakcinájával kapcsolatos problémák ellenére az elemzői várakozásokat felülteljesítő számokat közölt az első negyedévre mind a bevétel, mind a profit szintjén:

  • A cég bevétele 22,32 milliárd dollárra rúgott az első negyedévben, ami 7,9 százalékos növekedésnek felel meg az előző év azonos időszakához viszonyítva, az elemzői konszenzus 21,98 milliárd dollár volt.
  • Az amerikai bevételek 3,9 százalékkal, a nemzetközi bevételek 8,2 százalékkal emelkedtek.
  • A Johnson & Johnson gyógyszeripari bevétele (amely a cég által kifejlesztett egydózisos koronavírus-vakcinát is magában foglalja) 9,6 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbi szintről. Az üzletág 12,19 milliárd dolláros bevételt könyvelt el, amelyből 100 millió dollárt tett ki a koronavírus-vakcina, a bevételeket elsősorban a cég mielóma-gyógyszere, a Darzalex és a Crohn-betegségre alkalmazott készítménye, a Stelara segítette felfelé.
  • A fogyasztási cikkek üzletág, amely olyan termékeket gyárt, ami alá például a Neutrogena vagy a Listerine márkanevek tartoznak, 2,3 százalékos bevételcsökkenést szenvedett el, 3,5 milliárd dolláros bevételt könyvelt el.
  • A gyógyászati eszközök divízió bevétele pedig 7,9 százalékkal emelkedett.
  • A Johnson & Johnson működési eredménye 7,4 milliárd dollárra rúgott 2021 első negyedévében, ami 14 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest.
  • A cég nettó eredménye 6,2 milliárd dollárt tett ki, ami 6,9 százalékos növekedés év/év alapon.
  • Az egy részvényre jutó eredmény 2,59 dollár nyereség lett, szemben a 2,34 dolláros elemzői konszenzussal.

A Johnson & Johnson pénzügyi igazgatója, Joseph Wolk a CNBC-nek nyilatkozva elmondta, hogy mind a három fő üzleti szegmense „egészségesebb” ma, mint a járvány kitörésekor tavaly. A menedzsment kismértékben módosított az idei bevétel-és profitvárakozásokon, korábban 90,6 és 91,6 milliárd dollár közötti bevételt várt, most 90,5 – 91,7 milliárd dollár a prognózis. Az egy részvényre jutó eredmény szintjén most 9,42 - 9,57 dolláros egy részvényre jutó eredményt vár a vezetőség, a korábbi prognózis 9,4 – 9,6 dollár volt.

A Johnson & Johnson egydózisos koronavírus-vakcináját február végén engedélyezte az amerikai gyógyszerfelügyelet (FDA) és az Egyesült Államokban márciusban megkezdődött az oltás a vakcinával, eddig közel 8 millió dózist adtak be belőle. Európába áprilisban érkeztek az első szállítmányok a vakcinából. A napokban vizsgálat kezdődött az Egyesült Államokban trombózisos esetek miatt, és szüneteltetik az oltásokat a Johnson & Johnson vakcinájával. A várakozások szerint a hatóságok a héten dönthetnek a vakcina sorsáról, pénteken ül össze egy bizottság. A cég vezetősége optimista, remélik, hogy a hozam/kockázat arányt megfelelőnek találják a szabályozók és várakozásai szerint le tudja szállítani az első félévre tervezett 100 millió dózist.

A Johnson & Johnson árfolyama kismértékben emelkedik ma az amerikai tőzsdén a nyitásban, a negyedéves számok közzétételét követően, jelenleg 1,1 százalékos pluszban áll a részvény. Idén 4,7 százalékos pluszban jár a részvény, amivel alulteljesítő az amerikai tőzsdén.

jnj
A Johnson & Johnson árfolyamának alakulása

Címlapkép: Niels Wenstedt/BSR Agency/Getty Images

frankfurt
görög santorini getty stock
Procida Olaszország sziget
mcdonalds gyorsétterem
london_shutter-20170512
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
frankfurt