Előfizetői tartalom

Most indul be igazán a gazdaság, de a tőzsdék már az utolsókat rúghatják?

Portfolio
A tőzsdék alapvetően a jövőt árazzák és nem a jelenlegi eseményeket, így gyakran fordul elő, hogy a piacokon egészen más tapasztalható, mint ami éppen történik a gazdaságban. Így lehetséges az, hogy a koronavírus-vakcinával beoltottak száma folyamatosan nő, sorra érkeznek a kedvező gazdasági adatok, de a piacok ezeknek a kedvező hatásoknak egy nagy részét már beárazhatták az elmúlt időszakban. Ennek kapcsán pedig arra figyelmeztetnek a Goldman Sachs elemzői, hogy a következő hónapokban emiatt már egyáltalán nem biztos, hogy erős teljesítmény várható a tőzsdéken.

Világszerte növekszik a beoltottak száma A tőzsdék jellemzően a jövőt árazzák be, és ez nincs másképpen a koronavírus-járvány esetében sem. Ez azt jelenti, hogy mire valójában megtörténik az, amit a tőzsdék most áraznak, addigra a tőkepiacok már tovább is lendültek a következő sztorira. Erre jó példa, hogy egy éve még azt írták a Goldman Sachs elemzői a koronavírus-járvánnyal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés