bét
Üzlet

Szárnyal ma ez a magyar részvény, komoly hullámvasúton az árfolyam

Portfolio
A Duna House igazgatósága tegnap megtartott ülésén közgyűlési jogkörben meghozta az éves rendes közgyűlés napirendi pontjaira vonatkozó határozatokat, az igazgatóság többek között döntött az osztalékról és a saját részvények vásárlásáról is. Többek között a tegnapi döntésekre is reagálva kimondottan jól kezdte a mai kereskedést a Duna House részvénye.

Az igazgatóság 1,39 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött tegnap, amelyből a dolgozói részvényekre jutó összeg 60,5 millió forint, a törzsrészvényekre jutó összeg 1,33 milliárd forint. Az A sorozatú törzsrészvényekre az osztalék egy részvényre jutó összegének és a részvényenként 13,3 forint osztalékelőlegnek a különbözete, azaz részvényenként 25,5 forint kerül kifizetésre.

A részvényenként osztalékkal és a tegnapi, 398 forintos záróárral kalkulálva 6,4 százalékos osztalékhozam adódik.

A tegnapi történésekre is reagálva remekül kezdi a mai kereskedést a Duna House részvénye, a piacnyitás után 5 százalékkal került feljebb a jegyzés, ezzel együtt idén már 34,8 százalékos a plusz a papírnál. Komoly hullámvasút-jellege van egyébként az árfolyammozgásnak, tegnap például 6,2 százalékot esett a jegyzés, különösebb teljesítményt vagy megítélést befolyásoló hír nélkül.

dunah5

A fontosabb események a vállalat háza táján a következők voltak az elmúlt hetekben:

  • Guy Dymschiz, a társaság társ-vezérigazgatója még március végén interjút adott a Világgazdaságnak, ahol szó esett többek között a részvényárfolyamról is, Dymschiz szerint a piac akár 30-50 százalékkal is alulértékelheti a Duna House-t.
  • Két hete szerdán tette közzé a vállalat az előzetes negyedéves számait, ezek alapján minden core üzletágában rekordszintű negyedéves volumenekkel kezdte az évet a cég, a 2020. évben elért rekordok után a szezonálisan szokásosan gyenge első negyedév mindenkori rekordokat hozott 2021-ben ingatlan-, és hitelközvetítésben egyaránt: a franchise ingatlanközvetítés 36 százalékkal, a saját irodás ingatlanközvetítés 37 százalékkal, a hitelközvetítés pedig 6 százalékkal bővült év/év alapon.

Címlapkép: Gabriel Szabo

görög santorini getty stock
Procida Olaszország sziget
mcdonalds gyorsétterem
london_shutter-20170512
vakcina oltás oltatás koronavírus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
mcdonalds gyorsétterem