GettyImages-466102316
Üzlet

Tőzsdére készül a pszichedelikus gyógyszerek gyártását tervező berlini cég

Portfolio
Tőzsdére készül a pszichedelikus gyógyszerek gyártását tervező berlini központú biotechnológiai cég, az ATAI Life Sciences. A készítményekkel mentális betegségben szenvedőket szeretnének kezelni, és a tervek szerint 100 millió dollárnyi tőkét szeretnének bevonni az IPO keretében. A cég támogatói közé tartozik a PayPal és a Palantir milliárdos társalapítója, Peter Thiel is.

Az ATAI Life Sciences magát egy gyógyszerfejlesztő platformként mutatja be, amely akvizíciók és fejlesztések útján készítene pszichedelikus gyógyszereket és más készítményeket, amellyel a depresszióban, szorongásban, függőségben és más mentális betegségekben szenvedőket kezelné.

A társaságnak jelenleg 50 alkalmazottja van Berlinben, New Yorkban és San Diegoban és 14 partnervállalattal működik együtt, akik gyógyszerek és ehhez kapcsolódó technológiák fejlesztésével foglalkoznak. Az ATAI segíti a kutatókat a szükséges tőke összegyűjtésében, a szabályozókkal való együttműködésben és a klinikai tesztelések során, és ezért cserében többségi tulajdont kapnak a kifejlesztett gyógyszerekben vagy technológiákban. Jelenleg még a cég egyetlen készítményét sem fogadták el a hatóságok.

Az ATAI Life Sciences fő támogatói közé tartozik a német-amerikai milliárdos üzletember, Peter Thiel is, aki többek között a PayPal és a Palantir társalapítója.

A regisztráció során az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) felé elküldött S-1 dokumentum tanúsága szerint a társaság eddig összesen már 362,3 millió dollárnyi tőkét gyűjtött össze különböző privát szponzoroktól.

A mostani tervek szerint a cég a Nasdaqon debütálna majd és mintegy 100 millió dollárnyi tőkét szeretnének bevonni az IPO során. A tőzsdére lépés dátuma egyelőre még nem ismert.

Befektetési banki oldalról a folyamatban a Credit Suisse, a Citigroup, a Cowen és a Berenberg segíti az ATAI-t.

(CNBC)

Címlapkép: Adam Jeffery/CNBC/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images

mcdonalds gyorsétterem
london_shutter-20170512
vakcina oltás oltatás koronavírus
románia
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
mcdonalds gyorsétterem