opus_építőipar_daru
Üzlet

Nagyot emelkedett az Opus, a magyar tőzsde legjobban teljesítő papírja ma

Portfolio
Nagyot emelkedett ma a nyitást követően az Opus Global árfolyama, jelenleg közel 5 százalékos pluszban áll a papír, amivel a nap nyertese a magyar tőzsdén és a negyedik legforgalmasabb részvény. Az emelkedés mögött a vállalat tegnap este közzétett éves jelentése állhat, amelyben bevétel és EBITDA szintjén is jelentős növekedéséről számolt be a cég.

Növelni tudta bevételei a járványhelyzet ellenére az Opus Global 2020-ban, miután a stratégiai üzletágak közül mind az ipari termelés, mind a mezőgazdaság és élelmiszeripar jelentősebb bevételnövekedésről számolt be, ellensúlyozva a járvány által súlyosan érintett turizmus szegmens bevételcsökkenését.

A 10 százalékos bevételnövekedés mellett az EBITDA szintjén jelentős, 32 százalékos nyereségnövekedést ért el a holdingcég.

Bár az üzemi eredmény mínuszos lett, ez részben a korábbi apportokon elszámolt értékcsökkenésnek tudható be. A mínuszos adózott eredményben pedig nagy szerepe volt, hogy jelentős veszteséget könyvelt el a vállalat pénzügyi eredmény soron – derült ki az Opus tegnap este közzétett éves beszámolójából.

Az Opus által közzétett közgyűlési előterjesztésekből az is kiderül, hogy a tavalyi év után nem fizet osztalékot a cég, ami nagy meglepetést nem okozott, így nem valószínű, hogy a mai árfolyammozgást befolyásolta volna.  

Úgy tűnik, hogy a számokat pozitívan értékelik a befektetők, az Opus részvényeinek árfolyama közel 5 százalékot emelkedett a ma reggeli kereskedésben, amivel a BÉT legjobb teljesítményt mutató részvénye ma. Az Opus a negyedik legforgalmasabb papír ma a magyar tőzsdén az OTP, a Mol és a Richter után és valamivel az átlag feletti a részvények forgalma.

opusforgalolm

Az Opus árfolyama idén 12 százalékot esett, így még a mai emelkedéssel együtt is jelentősen alulteljesítő a magyar tőzsdén, a BUX index ugyanis 1,5 százalékot erősödött az év eleje óta.

Kereskedés OPUS-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start
frankfurt
görög santorini getty stock
Procida Olaszország sziget
mcdonalds gyorsétterem
london_shutter-20170512
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
frankfurt