bét
Üzlet

Távozik az Opus két igazgatósági tagja

Portfolio
A tavalyi év után nem fizet osztalékot az Opus és lemondott tavasszal a vállalat két igazgatósági tagja – derül ki a társaság közgyűlési előterjesztéseiből, amelyeket a járványhelyzet miatt az igazgatóság fogadhat el.

Közzétette az Opus az április 30-ra meghirdetett éves rendes közgyűléséhez kapcsolódó előterjesztéseket, amelyekben végül a társaság igazgatósága hoz döntéseket (ha a veszélyhelyzet addig nem szűnik meg), a járványhelyzet következtében ugyanis a közgyűlést személyes megjelenéssel nem tarthatja meg.

A közgyűlés hatáskörében eljáró igazgatóság dönthet az éves beszámoló elfogadásáról (560 milliárd forintos mérlegfőösszeggel, -6,23 milliárd forintos adózott eredménnyel és -5,5 milliárd forintos teljes átfogó eredménnyel) és dönthet az adózott eredmény felhasználásáról. A javaslat szerint a társaság 2020. évi adózott eredménye teljes mértékben eredménytartalékba kerül és osztalék fizetésére nem kerül sor.

Állandó könyvvizsgáló választására egyelőre nem tett javaslatot a társaság, június 30-ig egy előzetes kiválasztási eljárást fog lefolytatni, majd egy rendkívüli közgyűlés dönthet az ügyben.

Az előterjesztésekből kiderül, hogy Halmi Tamás igazgatósági tag 2021. március 15-i hatállyal, Járai Zsigmond pedig 2021. április 30-i hatállyal lemond, a társaság új igazgatósági tag megválasztására nem terjeszt elő javaslatot, mivel az alapszabálynak megfelelőn az igazgatóság legalább 3 főből áll és ezt a lemondásukat követően is tudja teljesíteni a társaság.

Egyedné Páricsi Orsolya felügyelőbizottsági és audit bizottsági tag április 30-ával lemondott, helyette Konczné Kondás Tündét javasolja a társaság a felügyelőbizottság új tagjának.

Kereskedés OPUS-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start
frankfurt
görög santorini getty stock
Procida Olaszország sziget
mcdonalds gyorsétterem
london_shutter-20170512
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
frankfurt