Masterplast Nonwoven GmbH  overál
Üzlet

A magyar egészségügynek fog szállítani védőruhákat a Masterplast

Portfolio
A Masterplast szerződést kötött az operatív törzs felhatalmazása alapján eljáró Országos Kórházi Főigazgatósággal a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges védőoverálok beszállítására - jelentette be ma a vállalat. A Masterplast 2021 szeptemberig mintegy 4,464 milliárd forint értékben szállít minőségi tanúsítvánnyal rendelkező védőruhákat a magyar egészségügy részére.

A 4,5 milliárd forintos szerződés – hogy kontextusba helyezzük az összeget – az idei évre várt árbevétel több mint 8 százalékának megfelelő összeg.

A Masterplast 2021 januárjában közzétett frissített stratégiájának egyik fontos elemét képezte az egészségipari terjeszkedés, a menedzsment célja, hogy az évtized végére az egészségügyi üzletág profittömege elérje az alaptevékenységnek számító építőiparét. Az egészségipari üzletág kapcsán a további alapanyag gyártási kapacitás kiépítése mellett szerepelt az egészségügyi késztermékek piacán történő megjelenés is (ehhez jelentős beruházások is kapcsolódnak). Már 2020 végén megtörtént az első egészségipari késztermék értékesítés, ami megalapozta a vállalat belépését az új iparági szegmensbe. Ezzel párhuzamosan a társaság első magyar gyártóként végig vitte az egészségügyi védőoverálok hazai és nemzetközi minőségi tanúsítását, amely előfeltétele volt az üzlet létrejöttének – olvasható a cég közleményében.

Belépés az egészségiparba

Az 1997-ben alapított Masterplast fő tevékenysége az építőipari szigetelőanyagok gyártása és értékesítése. A magyarországi központú, közép- és kelet-európai nemzetközi cégcsoport fő termékeivel a homlokzati hőszigetelő rendszer, hő-, hang- és vízszigetelés, tetőfedés, valamint a szárazépítészet területén van jelen.

A Masterplast 2020-ban egy jól időzített akvizícióval, egy ascherslebeni német gyáregység megvásárlásával belépett az egészségiparba, ami mostanra az egyik legfontosabb profit driver lett a cégnél. A vállalat bevétele és profitja rekordot döntött tavaly és a következő évekre is további jelentős növekedéssel számol a menedzsment, a bevételek emelkedése mellett a profit marzsok is jelentősen javulhatnak a magasabb nyereségtartalmú egészségiparnak köszönhetően.

A menedzsment várakozásai szerint 2030-ra az egészségügyi üzletág profittömege elérheti az építőiparét.

A védőoverálok gyártási láncában teljes egészének hazai szereplők vesznek részt, amely mintegy 1000 könnyűipari munkahely fenntartását is biztosítja. A Mol Csoport biztosítja a polipropilént, amelyből a Masterplast németországi üzemében kétrétegű-lélegző alaptextíliát gyárt, majd ezt követően közel 50 hazai varroda bevonásával történik a késztermékek előállítása. Előzetes megrendelések alapján a Masterplast februárban és márciusban már 300 ezer darab overált gyártott le Magyarországon a fentiek szerint, melyek leszállításra kerültek a hazai egészségügy szereplőinek.

„A két nagy folyamatban lévő egészségipari beruházással olyan integrált gyártási képességet alakítunk ki, amivel a pandémia után is fenntartható bővülés mellett biztosíthatjuk a magyar és régiós egészségügy számára a mindennapi működéshez szükséges védőruhák és izolációs eszközök folyamatos ellátását”- kommentálta a bejelentést Nádasi Róbert a Masterplast vezérigazgatója.

A Masterplast árfolyama 3,6 százalékos pluszba ugrott a mai kereskedésben, amivel elérte az április 19-i 3170 forintos történelmi csúcsot az árfolyam. Ezzel csak idén 60 százalékot emelkedett a részvény.

Kereskedés MASTERPLAST-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

A címlapkép forrása: Masterplast

kína világuralom
frankfurt
görög santorini getty stock
Procida Olaszország sziget
mcdonalds gyorsétterem
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
frankfurt