Előfizetői tartalom

Koronavírus: oltás utáni szívizomgyulladásos eseteket vizsgál Izrael

Portfolio
Szívizomgyulladásos eseteket vizsgál Izrael a Pfizer-vakcinával oltottaknál az izraeli egészségügyi minisztérium bejelentése szerint – írja a Reuters. Hozzáteszik, hogy nagyon kis számú esetről van szó és a Pfizer szerint nem fordult elő nagyobb arányban az oltottaknál a betegség, mint ami egyébként a népességben várható. Egyelőre nem hozták összefüggésbe a eseteket a vakcinával, de még ha köze is van hozzá az oltásnak, jóval kisebb kockázatot hordoz, mint maga a covid-betegség - teszik hozzá szakértők.

Izrael „operatív törzsének” vezetője, Nachman Ash szerint több tíz szívizomgyulladásos esetet tartanak nyilván az 5 millió beoltott körében (főként 30 alatti fiataloknál), többségében azoknál, akik már a második dózist is megkapták. Egyelőre nem tisztázott, hogy ez szokatlanul magas szám-e, vagy hogy összefüggésbe hozható-e a vakcinával, de vizsgálni fogják. Izrael...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés