Előfizetői tartalom

Kitart még a lendület a technológiai óriásoknál? - Napokon belül kiderül

Portfolio
A nagy amerikai technológiai vállalatokon a héten a világ szeme, ugyanis sorra teszik közzé első negyedéves számaikat. Ma, az amerikai tőzsdék zárása után a Microsoft és az Alphabet jelent, de a héten publikálja első negyedéves számait az Apple, a Facebook és az Amazon is. Megnéztük, hogy milyen számok várhatók a nagy techcégektől és hogy mire érdemes még figyelni az eredményeket bemutató közleményekben.

Teljes gőzzel beindul a héten a negyedéves gyorsjelentési szezon az amerikai vállalatoknál, a figyelem a technológia szektorra összpontosulhat, ugyanis sorra teszi közzé számaikat a technológiai óriások. Azt, hogy mennyire mozgalmas lesz a hét a gyorsjelentések tekintetében, jól mutatja, hogy a legnagyobb amerikai vállalatokat tömörítő S&P 500 index vállalatainak mintegy harmada (pontosan 177 cég) publikálja a héten az első negyedéves számait, köztük a hat legnagyobb amerikai társaság. A blue chipeket tömörítő Dow index vállalatai közül 10 jelent péntekig.

A járvány időszaka alatt tavaly a technológiai cégek erős teljesítménye ellensúlyozni tudta a többi szektor gyengélkedését, a friss gyorsjelentések és a menedzsment-várakozások adhatnak némi képet arról, hogy fenn tudják-e tartani a lendületet a techcégek.

Kedden, az amerikai tőzsdék zárása után teszi közzé negyedéves számait a Microsoft és a Google anyavállalata, az Alphabet, szerdán jelent az Apple és a Facebook, majd csütörtökön, zárás után publikálja eredményeit az Amazon. Összeszedtük, hogy melyik techóriásnál mi várható és hogy milyen egyedi sztorikat érdemes figyelni a január-márciusi időszak gyorsjelentéseiben.

A cikkünk tartalmából

  • Az online hirdetési piac feltámadásából profitálhatott a Google anyavállalata.
  • Húzza még a Microsoftot az cloud-üzletág?
  • Az Apple-nél az iPhone-ok mellett az osztalékra is érdemes lesz figyelni.
  • A Facebook volt a járványos időszak egyik nyertese.
  • Mi lesz az Amazonnal, ha lecseng a járvány?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés