vakcina_oltas_koronavirus
Üzlet

Koronavírus: Megkezdték a hazai nagyvállalatok a dolgozóik oltását - Kik léptek eddig?

Portfolio
Sorra jelentik be a hazai nagyvállalatok, hogy lehetőséget biztosítanak dolgozóik számára, hogy felvegyék a koronavírus elleni oltást. Eddig a Mol, a Richter, a Suzuki és a Mercedes jelentette be, hogy biztosítja a lehetőséget azoknak a munkavállalóiknak, akik kérik.

Mol

A Mol hétfőn közölte, hogy összes munkavállalójának, köztük a töltőállomásokon dolgozóknak is felajánl koronavírus-vakcinát. A hazai olajipari óráscég dolgozói Sinopharm-vakcinát kérhetnek, amelyből a hétvégén érkezett egy nagyobb szállítmány Magyarországra.

A vállalat közleménye szerint a Mol már az oltások megindulásakor kezdeményezte, hogy részt vehessen a kiosztásukban, és az országos oltási munkacsoport döntése alapján mostantól minden munkatársuknak fel tudnak ajánlani Sinopharm-vakcinát, nem csak a kritikus infrastruktúrát üzemeltetőknek, hanem minden szellemi és fizikai munkát végző dolgozójának.

A Mol dolgozói egy regisztrációs felületen tudnak jelentkezni önkéntesen holnapig, és az oltások beadásában a cég foglalkoztatásegészségügyi partnerei fognak segédkezni az igényfelmérést követően.

mol benzinkut

Richter

Szintén Sinopharm-vakcinát ajánl fel dolgozóinak a hazai gyógyszergyártó, a Richter, akár már a héten elkezdődhet az oltás a vállalat telephelyein, egy a dolgozók körében végzett igényfelmérést követően. Az oltás felvétele önkéntes, annak beadását Budapest és Dorog telephelyeken a vállalat foglalkozásegészségügyi szolgáltatója bonyolítja le, Debrecenben pedig egy oltópont – közölte a cég.

richter3_forras_richter
Forrás: Richter

Suzuki

A Magyar Suzuki munkatársainak szintén lehetőségük lesz beoltatni magukat a vállalatnál koronavírus elleni vakcinával. Az oltás a Magyar Suzuki munkarendjéhez igazodva a héten megkezdődik a kormány által rendelkezésre bocsátott oltóanyagokkal.

A Magyar Suzuki kommunikációs vezetője hozzátette, az oltópont létrehozása ennek a folyamatnak a következő lépése. Az oltás természetesen önkéntes.

suzukieszetergom
Forrás: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt

Mercedes

Múlt héten számoltunk be arról, hogy ideiglenesen leállt a kecskeméti Mercedes-gyár és várhatóan május 2-ig szünetel a termelés, miután a világban tapasztalható félvezetőhiány hatással van a gyártásra. Miközben a beszállítói problémák miatt a termelés szünetel, a vállalat kecskeméti gyárában több oltópontot is kialakítottak, így kieső időt részben arra használják, hogy jelentős számú munkavállalónknak ajánlják fel a koronavírus elleni védőoltás lehetőségét a gyárban, amennyiben erre önként jelentkeznek.

mercedes_kecskemet
Forrás: MTI Fotó/Ujvári Sándor

Címlapkép: Getty Images

frankfurt
görög santorini getty stock
Procida Olaszország sziget
mcdonalds gyorsétterem
london_shutter-20170512
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
frankfurt