Előfizetői tartalom

Nagy adag Pfizer-vakcina érkezett ma Magyarországra és májusban még többet szállítanak

Portfolio
Több mint 355 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett ma hazánkba, 30 százalékkal több, mint egy héttel korábban – közölte a cég. Ez már a 19. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett, Comirnaty nevű oltóanyagból, így a vállalat által hazánkba szállított vakcina adagok mennyisége december óta meghaladja a 2,5 millió adagot. Májusban további 1,3 millió dózis érkezik a tervek szerint.

A Pfizer négy hónapja szállítja heti rendszerességgel a német BioNTech céggel közösen fejlesztett koronavírus-vakcináját a magyarországi oltópontokra. A folyamatos ütemterv szerint zajló heti szállításoknak köszönhetően áprilisban közel 1,1 millió adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett az országba. A Pfizer és a BioNTech 2021. év elején kiemelt figyelmet fordított gyártási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés