Előfizetői tartalom

Kínai étrendkiegészítőt tiltottak be Magyarországon

MTI
Férfiaknak ajánlott étrend-kiegészítő kapszulában mutatott ki jelentős mennyiségű gyógyszer-hatóanyagot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma, ezért a hivatal kötelezte a forgalmazót a termék azonnali visszavonására a kereskedelmi forgalomból és a fogyasztóktól, egyúttal megtiltotta további forgalmazását és importálását.

A Nébih szerdai tájékoztatása szerint a Maho Silver Trans Kft. által forgalmazott, Kínában gyártott "THE BOSS" márkanevű étrend-kiegészítő kapszulánként 122 milligramm (mg) szildenafilt és 73 mg tadalafilt tartalmazott. Viszonyításképpen az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal közölte: a gyógyszerként forgalmazott Viagra tablettánként 25, 50 vagy 100 mg szildenafil hatóanyagot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés