NadasiRobert
Üzlet

Masterplast: hatalmas megrendelést kaptunk a magyar egészségügytől, ez mérföldkő

Portfolio
Mérföldkőnek számít a Masterplastnál a héten megkötött nagyértékű, 4,5 milliárd forintos szerződés, aminek során a magyar egészségügyet látja majd el védőruhákkal a vállalat – mondta el Nádasi Róbert vezérigazgató a Világgazdaságnak adott interjú során. Hozzátette, hogy a jelenleg folyó beruházásokkal biztosított a 2021-es eredménycélok teljesítése, de dolgozik olyan fejlesztéseken a vállalat, amelyek már az azt követő időszak növekedését alapozzák meg.

A németországi gyár megvásárlásának körülményeivel kapcsolatban Nádasi Róbert elmondta, hogy eredetileg a diffúziós tetőfólia piachoz szerettek volna stabil gyártóbázist biztosítani az akvizícióval, de közben az egészségipari alapanyagok gyártásának jelentősége megnőtt a pandémia alatt, ezért az üzletpolitika részévé vált a magasabb eredményességű egészségipari szegmens fejlesztése.

Az alapanyaggyártó kapacitás bővítéséhez 2020 végén elindította a vállalat minden idők legnagyobb gyárfejlesztését, majd úgy döntött a cég, hogy az egészségügyi késztermékek piacára is belép, így egy integrált gyártás jön létre, ami hatékonyabb és versenyelőnyt nyújt a vállalatnak. Kevés olyan gyártó van a piacon, amely az alapanyagot is maga állítja elő – tette hozzá Nádasi Róbert.

A héten hatalmas, 4,5 milliárd forintos megrendelést írt alá a Masterplast a magyar egészségüggyel, ilyen volumenű megrendelése még nem volt a vállalatnak, ezért is számít mérföldkőnek. A core tevékenység vevőköre jellemzően az építőipar nagy-és kiskereskedők, valamint a barkács-áruházak, amelyekkel jellemzően folyamatos szállítási szerződések vannak, így ehhez képest a magyar egészségüggyel kötött szerződés nagyságrendileg és jellegében is más.

A pandémia lecsengése utáni időszak kilátásaival kapcsolatban Nádasi Róbert elmondta, hogy a védőruha gyártáson túl egy szélesebb termékpalettával fognak rendelkezni, speciális védőruhákra várhatóan kisebb szükség lesz az átoltottság növekedésével, de az egyszer használatos izolációs eszközök piaca folyamatosan bővül és ez a jövőben is folytatódik. Ezen a területen a sterilizált textileket a szintetikus higiéniai textilek váltják fel és ebből gyárt a Masterplast például lábzsákot, fejvédőt, műtéti köpenyt is.

A beruházások megteremtik a 2021-2023-ra kitűzött bevétel-és eredménycélokat, de közben már dolgozik olyan fejlesztéseken a vállalat, amelyek már az azt követő időszak növekedését alapozzák meg.

Mind az építőipari, mind az egészségipari vonalon vizsgálódik a cég, zöldmezős beruházások és akvizíciós projektek is szóba jöhetnek a cégvezető nyilatkozata szerint. Az építőiparon belül elsősorban a szigetelőiparban látja a jövőt a vállalat a szigorodó energetikai előírásoknak és a kormányzati ösztönzőknek köszönhetően.

Nádasi Róbert hozzátette, hogy biztosítva látják a január elején közzétett, 2021-re vonatkozó pénzügyi eredménycélok elérését. A múltban 6-8 százalékos EBITDA-hányaddal dolgozott a cég, ami mostanra kétszámjegyűre javult és a cél, hogy még ez még magasabb legyen.

A Masterplast részvényei magasan felülteljesítők voltak idén a magyar tőzsdén, közel 68 százalékos pluszban áll a részvény, miközben a BUX index 3 százalékot emelkedett az év eleje óta.

Kereskedés MASTERPLAST-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start
frankfurt
görög santorini getty stock
Procida Olaszország sziget
mcdonalds gyorsétterem
london_shutter-20170512
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
frankfurt