ether
Üzlet

Szárnyal az ethereum, már kötvénykibocsátáshoz is használják

Portfolio
Az Európai Beruházási Bank blokklánc-technológiát fog használni kétéves digitális kötvények kibocsátásához, amit a kriptodevizák növekvő mainstream elfogadottságának legújabb jeleként is lehet értelmezni, csakhogy ezúttal az ethereum kerülhet a reflektorfénybe az EIB jóvoltából.

A Bloomberg egy tegnap megjelent cikkében részletezte az Európai Beruházási Bank terveit, miszerint a második legnagyobb kriptodeviza, az ethereum segítségével 100 millió euró értékű digitális kötvényt fognak regisztrálni. Az értékesítést a Goldman Sachs, a Banco Santander és a Société Générale fogja lebonyolítani. A Bloomberg egyik forrása szerint a bankjegyek árazására bármikor sor kerülhet.

A CryptoBriefing megfogalmazása szerint az Európai Beruházási Bank az ethereumot a digitális kötvények regisztrálására használva

megerősítené a kriptodeviza "globális elszámolási felületként" való értékállóságát.

A coin legnagyobb hívői régóta vitatják az ethereum azon lehetőségét, hogy különböző formájú tranzakciók “alaprétegeként”, alapfelületeként működjön. Az ethereum egyébként ún. okosszerződések segítségével dolgozza fel a tranzakciókat; ma ez a legnagyobb és legtöbbet használt okosszerződés-platform, amely naponta akár 1,5 millió tranzakciót is rögzít.

Bár az ethereum nem olyan széles körben ismert kriptodeviza, mint a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező bitcoin, az utóbbi időben azonban mégis nagy figyelmet kapott. A CME Group, a világ legnagyobb derivatív (származtatott ügyletekkel foglalkozó) tőzsdéje például februárban ethereumot érintő határidős ügyleteket indított, továbbá a bitcoinhoz hasonlóan az ethereumot is elfogadja és támogatja a PayPal. Az NFT-őrület idei berobbanása pedig olyan digitális alkotókat és jelentős popelőadókat is arra ösztönzött, hogy elkezdjék használni a hálózatot, mint például Eminem vagy a Kings of Leon.

Ami pedig a kriptodeviza árfolyamát illeti, idén eddig egészen elképesztő, 255 százalékos szárnyalást láthattunk a jegyzésben – mindeközben a bitcoin “mindössze” 87,5 százalékkal került eddig feljebb.

ether

(ZeroHedge)

Címlapkép: Yuriko Nakao/Getty Images

kína világuralom
frankfurt
görög santorini getty stock
Procida Olaszország sziget
mcdonalds gyorsétterem
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
frankfurt