masterplastgyar
Üzlet

44 forintos osztalékot fizet a Masterplast

Portfolio
Lezajlott az igazgatósági ülés a Masterplastnál, amely a járványhelyzetre tekintettel döntött a közgyűlés napirendi pontjairól. Az előirányzottnak megfelelően 44 forintos osztalék fizetéséről döntött az igazgatóság a tavalyi eredmény után, ami a jelenlegi árfolyammal számolva 1,4 százalékos osztalékhozamnak felel meg.

A tervezettnek megfelelően, rendben lezajlott a Masterplast éves közgyűlése, ahol a pandémiás helyzetre való tekintettel az igazgatótanács döntött a közgyűlés hatáskörében eljárva - közölte a vállalat.

Elfogadásra került a társaság konszolidált auditált beszámolója, ahol az árbevétel a gyorsjelentésnek megfelelően alakult, ugyanakkor a vállalat működési és adózott eredménye mintegy 200 ezer euróval lett magasabb a korábban közzétetthez képest.

Döntött a közgyűlés az osztalék mértékéről is, aminek a 44 forintos részvényenkénti értéke megegyezik a stratégiai tervekben korábban közzétett előrejelzéssel.

A társaság osztalékpolitikája a jobb eredmény tükrében magasabb szintű osztalék kifizetését is lehetővé tenné, azonban a vezetőség figyelembe vette a vállalat folyamatban lévő és tervezett beruházásainak forrásigényét - olvasható a cég közleményében. Az osztalék 2021. október első felében kerül kifizetésre, az ezzel kapcsolatos részletes tájékoztatást 2021. június 30-ig teszi közzé a társaság.

A közgyűlés változatlan javadalmazás mellett további egy évvel meghosszabbította a jelenlegi Igazgatótanács tagok megbízatását.

Elfogadásra került a társaság 2021-2022-es évekre vonatkozó munkavállalói résztulajdonosi programjának (MRP) keretrendszere, amely a vállalat magyarországi vezetőinek és kiemelt alkalmazottainak nyújt részvényalapú ösztönzést.

A Masterplast stratégai fejlődésének és az MRP rendszer működtetésének biztosításához az Igazgatótanács megkapta a felhatalmazást további saját részvények vásárlására, melynek keretében 18 hónapon belül mintegy 3 millió darab részvényt vehet a társaság.

Kereskedés MASTERPLAST-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start
frankfurt
görög santorini getty stock
Procida Olaszország sziget
mcdonalds gyorsétterem
london_shutter-20170512
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
frankfurt