Előfizetői tartalom

Megint osztalékot emel a Shell, záporoznak a jó eredmények az olajcégektől

Portfolio
Ma tette közzé gyorsjelentését a nagy olajcégek közül a Shell és a Total is, és mindkét cég kedvező eredményekről számolt be, amely jelzi, hogy az olajipar lassan kezd magára találni. Ebben jelentős segítséget nyújt, hogy az olajár az elmúlt hónapokban alaposan megemelkedett, bár mindkét cég figyelmeztetett, hogy még sok a bizonytalanság a kereslet alakulását illetően. A javuló kilátásokat azonban alátámasztja, hogy a Shell hat hónapon belül már másodszorra emelte meg osztalékát. Emellett mindkét társaság több beruházást hajtott végre, és továbbiakat is tervez a megújuló energiaforrások és a környezetbarát technológiák terén.

Ma tette közzé gyorsjelentését a Shell, amely az elemzői várakozások feletti teljesítményt mutatott, az adózott eredmény 3,2 milliárd dollár volt, miközben az elemzők 3,1 milliárd dollárra számítottak. Ez magasabb volt az egy évvel korábbi első negyedéves profitnál is mintegy 10 százalékkal. Az eredmények annak ellenére is jól alakultak, hogy a texasi időjárási katasztrófa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés