Zuhan a Mol, de meddig még?
Üzlet

Stratégiai megállapodást kötött a Mol-csoport a vezető fenntartható fa raklapszállítóval

Portfolio
A petrolkémia termékeket előállító Mol-csoport stratégiai ellátási lánc partnerségi megállapodást kötött a PRS-szel, a polimer- és petrolkémiai ipar vezető fenntartható fa raklapszállítójával. A PRS, a Faber Halbertsma csoport leányvállalata, olyan együttműködő rendszert üzemeltet, amely a raklapokat egy örökös körforgás részeként hazaszállítja, javítja és újrahasznosítja - tájékoztatta a Portfolio-t a Mol.

A közlemény szerint a partnerség biztosítja, hogy a Mol Petrolkémia tiszaújvárosi és a SLOVNAFT pozsonyi telephelyeiről származó csomagolt polietilén (PE) és polipropilén (PP) szállítások közös, újrafelhasználható raklapokon történjenek, ami zökkenőmentes és környezetbarátabb logisztikai folyamatot teremt, amely magában foglalja a raklapok visszavételét, javítását és újrahasznosítását - több százezer fenntartható fa raklap körforgásos mozgását. A korábbi egyirányú raklapos modellhez képest az új modell évente akár 54 000 fát menthet meg a kivágástól.

Így ez a partnerség teljes mértékben összhangban áll a Mol-csoport hosszú távú „Shape Tomorrow” 2030+ stratégiájával, amely az ellátási lánc hatékonyságának optimalizálására és a vállalat szén-dioxid kibocsátásának csökkentésére irányul, valamint arra, hogy a körforgásos gazdaság kulcsszereplőjévé váljon Közép- és Kelet-Európában.

"A partnerség keretében a Mol teljes szervezetével együttműködve dolgozunk - a beszerzéstől kezdve az értékesítésen át a logisztikáig. A Mol-csoporttal való partnerségünk további előnye, hogy könnyebbé válik az együttműködés a konverter közösségünkkel" - mondta Rinus de Kok, a PRS kereskedelmi igazgatója.

„A Mol-csoport számára ez jelentős változást jelent, hiszen a vásárlói pozícióból a körforgásos gazdaság teljes mértékben aktív szereplőjévé válik. A nagyon fontos környezeti fenntarthatóság mellett jelentősen javítottuk működési fenntarthatóságunkat, valamint csomagolóanyagaink minőségét, amit az ügyfelek és a logisztikai alkalmazottak is nagyra értékelnek." - mondta Tomáš Marek, a Mol Downstream Petchem logisztikai menedzsere.

Körmendi Bence, a Mol-csoport petrolkémiai üzletágának igazgatója elmondta: „A Mol-csoport számára a körforgás a komplex ellátási láncunkban az egyetlen előre vezető út, mivel segít csökkenteni a környezeti hatásunkat egy olyan időszakban, amikor számos multinacionális szervezet a fenntarthatóbb megoldások mellett kötelezi el magát. A PRS több éves komoly múlttal rendelkezik a páneurópai körforgásos gazdaságban való együttműködés és költséghatékony munka terén - ez az a tapasztalat, mely megbízható üzleti partnerré teszi őket."

A cikk megjelenését a Mol támogatta.

frankfurt
görög santorini getty stock
Procida Olaszország sziget
mcdonalds gyorsétterem
london_shutter-20170512
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
frankfurt