Előfizetői tartalom

24 millió dollár csak a kezdet: az égig érnek a sportolói fizetések!

A napokban zajlott az Egyesült Államokban az amerikai foci egyik legizgalmasabb eseménye, amelynek egyetlen pillanata sem a pályán zajlik. Az NFL draft során a csapatok kiválasztják azokat az új játékosaikat, amelyeket a legígéretesebbnek tartanak és a következő évekre a csapatuk tagjaivá teszik őket. Ez egy több napos ceremónia, jól meghatározott szabályokkal és bevett show elemekkel, ami mindig rengeteg izgalmat tartogat. A legnagyobb érdeklődésre számot tartó pillanat mindig a legelső választás, amelyet a megelőző szezon leggyengébb csapata kapja: ez általában a legnagyobb tehetséggel megáldott és egyben legnagyobb ígéretnek tartott játékosról. Nem is csoda, ha ezt a pillanatot sokan várják izgalommal. Idén azonban senkinek sem okozott meglepetést a döntés, olyannyira nem, hogy a fogadóirodák a végül első helyen ténylegesen ki is választott Trevor Lawrence irányító “győzelmére” 1,01-es oddsot adtak csupán. A holnap csillaga pedig csupán a szerződés aláírásáért több mint 7,1 milliárd forintnak megfelelő összeget (24,1 millió dollár) tehet zsebre. Hiába játszott nagyon eredményesen Lawrence az egyetemi évei alatt, ezt a pénzt végső soron úgy ítélték neki oda, hogy eddig egyetlen percet sem játszott az NFL-ben. Laikus szemmel még inkább megdöbbentő lehet azonban, hogy ezzel a juttatással alig kerülhetne be a 100 legjobban fizetett sportoló közé a világon. Minden egyes sportágban a legjobbak ennek többszörösét keresik meg éves szinten. Megnéztük, hogy kik ezek a sportolók és mennyit vittek haza tavaly.

Lawrance ugyan nem dönthetett arról, hogy melyik csapat fogja leszerződni, de az említett összegen felül is elképesztő összegeket kereshet karrierje alatt, feltéve hogy jó teljesítményt nyújt és nem sérül le végzetesen. Az NFL-ben a teljes pályafutás során keresett pénz első helyét az éppen az előző szezon után visszavonult Drew Brees, a New Orleans Saints legendás irányítója...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés