Előfizetői tartalom

Tuti nem találod ki, mivel foglalkoztak eredetileg ezek az óriáscégek

Portfolio
Ha ránézünk egy 100, 200 vagy akár 220 éve is létező és jól működő multinacionális vállalatra, akkor az első gondolatok között a stabilitás és a konzisztencia juthat eszünkbe velük kapcsolatban - nem is gondolnánk, hogy ezek a nagy presztízzsel bíró cégek eleinte egészen mással foglalkoztak, mint napjainkban. Cikkünkben összegyűjtöttünk öt, már jó ideje velünk lévő nagyvállalatot és megnéztük, hogy eredetileg mivel is foglalkoztak a megalapításuk után.

JP Morgan Chase Az Egyesült Államok ma működő legnagyobb bankja a hivatalos cégtörténet szerint The Manhattan Company néven indult. Eredetileg New York vízműhálózatának kialakítására irányuló vállalkozásként alapult a cég még 1799-ben, ám a vállalatcsoport alapító okiratában szerepelt egy olyan záradék, amely lehetővé tette az alapító Aaron Burr számára, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés