Előfizetői tartalom

Az emelkedő olajárak alaposan megtolhatják a Mol első negyedévét, javuló eredmények és kilátások

Portfolio
Pénteken hajnalban, május 7-én teszi közzé idei első negyedéves gyorsjelentését a Mol, amely az elemzői várakozások alapján az egy évvel korábbihoz képest alig valamivel alacsonyabb, negyedéves alapon pedig majdnem harmadával magasabb tisztított EBITDA-ról számolhat be. Alapos javulás várható a kutatás-termelés üzletág teljesítményében, a finomítás-kereskedelem azonban továbbra is gyengélkedhet, de a kilátások már itt is biztatóbbak lehetnek, a fogyasztói szolgáltatások pedig még mindig erősnek tűnik az elemzői becslések alapján.

A Mol idei első negyedéve felemás teljesítményről árulkodhat, de szinte minden szempontból erősebb lehet az előző negyedévhez képest. Hiszen míg a negyedik negyedévben az üzemi eredmény 6,7 milliárd forint volt és az adózott eredmény szinten 17,3 milliárd forintos nyereséget ért el a vállalat, addig az idei első negyedévben a tisztított üzemi eredmény 61,8 milliárd forint...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái