Előfizetői tartalom

Az emelkedő olajárak alaposan megtolhatják a Mol első negyedévét, javuló eredmények és kilátások

Portfolio
Pénteken hajnalban, május 7-én teszi közzé idei első negyedéves gyorsjelentését a Mol, amely az elemzői várakozások alapján az egy évvel korábbihoz képest alig valamivel alacsonyabb, negyedéves alapon pedig majdnem harmadával magasabb tisztított EBITDA-ról számolhat be. Alapos javulás várható a kutatás-termelés üzletág teljesítményében, a finomítás-kereskedelem azonban továbbra is gyengélkedhet, de a kilátások már itt is biztatóbbak lehetnek, a fogyasztói szolgáltatások pedig még mindig erősnek tűnik az elemzői becslések alapján.

A Mol idei első negyedéve felemás teljesítményről árulkodhat, de szinte minden szempontból erősebb lehet az előző negyedévhez képest. Hiszen míg a negyedik negyedévben az üzemi eredmény 6,7 milliárd forint volt és az adózott eredmény szinten 17,3 milliárd forintos nyereséget ért el a vállalat, addig az idei első negyedévben a tisztított üzemi eredmény 61,8 milliárd forint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés