GettyImages-475503356 (2)
Üzlet

Tépik a befektetők a Mol részvényeit, javuló eredményeket hozhat a pénteki gyorsjelentés

Portfolio
Pénteken hajnalban, május 7-én teszi közzé idei első negyedéves gyorsjelentését a Mol, amely az elemzői várakozások alapján majdnem harmadával magasabb tisztított EBITDA-ról számolhat be negyedéves alapon. Alapos javulás várható a kutatás-termelés üzletág teljesítményében is az emelkedő olajáraknak köszönhetően, míg a finomítás-kereskedelem gyengélkedhet, de a kilátások itt is biztatóak. A társaság árfolyama a várhatóan javuló eredmények és kilátások miatt pedig ma ralizik egyet, amit segítenek a mostanában emelkedő olajárak is.

A Mol árfolyama ma már több mint 3 százalékot emelkedett a kereskedés megkezdése óta, év eleje óta a részvények 2,5 százalékos mínuszban állnak.

mnnn

A Mol forgalma szintén kiemelkedő ma, jelenleg 881 millió forinton áll, ami majdnem az elmúlt 30 napos teljes napi átlag fele már. Ezzel a társaság a BÉT második legforgalmasabb papírja az OTP mögött, amelynek a volumene 3,2 milliárd forint.

forgg

Ez részben annak köszönhető, hogy a tegnap közzétett piaci konszenzus alapján az első negyedéves teljesítmény szinte minden szempontból erősebb lehet az előző negyedévhez képest. A befektetők által figyelt tisztított CCS EBITDA éves alapon ugyan 4 százalékkal csökkenhetett az elemzői várakozások alapján, de negyedéves alapon 31 százalékkal lehet magasabb.

Jelentősen erősebb lehet emellett a kutatás-termelés üzletág teljesítménye, ami a javuló olajáraknak köszönhető, hiszen a Brent árfolyama már 68,5 dolláron áll.

bnnbv

A finomítás-kereskedelem azonban továbbra is gyengélkedhet, ami alapvetően a még mindig nyomott finomítói árrésnek köszönhető, bár itt is javuló tendencia figyelhető meg, miközben a petrolkémiai marzsok egyre erősebbek. Végül a fogyasztói- szolgáltatások továbbra is erősnek tűnik és év/év alapon növekedhetett az elemzői becslések alapján.

Ma azonban nem csak a Mol, de a többi európai olajtársaság is remekül teljesít, ami a mostanában javuló olajáraknak köszönhető, illetve a javuló gazdasági és keresleti kilátásoknak. Emellett a legtöbb olajtársaság első negyedéves jelentése hasonlóan biztató képet mutat eddig, vagyis már látszódnak a kilábalás jelei.

Címlapkép: Martin Divisek/Bloomberg via Getty Images

utazás koronavírus
bécs
üveg
vakcina maszkviselés viszlát koronavírus
digitális bank chip
vakcina koronavírus beadás szputnyik

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
bécs