Előfizetői tartalom

Újabb engedélyt nyújtana be a Pfizer, nagy változás jöhet a koronavírus-vakcinájánál

Portfolio
A Pfizer a hónap végéig benyújtaná a kérelmet BioNTech biotechnológiai céggel közösen fejlesztett koronavírus vakcinájának teljes körű engedélyére az amerikai gyógyszerhatósághoz (FDA). Tavaly a vakcina vészhelyzeti alkalmazását engedélyezte a hatóság, ha a teljes engedélyt megkapja az oltóanyag, az azt jelenti, hogy a vállalat elkezdheti közvetlenül a fogyasztóknak hirdetni a vakcinát, változtathat az árazásán és a pandémiát követően is piacon maradhat a készítmény - írja a CNBC. A cég közzétette az első negyedéves számait is, amiből kiderül, hogy mennyivel dobta meg bevételeit a koronavírus-vakcina.

A Pfizer közzétette ma első negyedéves gyorsjelentését is, amelyből kiderül, hogy: Az első negyedévben 3,5 milliárd dolláros bevétele volt a vállalatnak a koronavírus-vakcinából, ami a teljes bevétele közel negyedét tette ki. A gyógyszercég az elemzői várakozásokat felülmúló számokat közölt, a negyedéves bevétele 14,58 milliárd dollár volt, szemben a 13,51 milliárd...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái