Előfizetői tartalom

Szárnyal a magyar tőzsde, bombaformában a blue chipek

Portfolio
A kimondottan kedvezőtlen tőkepiaci hangulat ellenére 2,2 százalékos pluszban fejezte be a tegnapi kereskedést a magyar tőzsde, a hazai blue chipek közül az OTP 2,8 százalékkal, a Mol 3,6 százalékkal, míg a Richter 1,5 százalékkal került feljebb, a Magyar Telekom papírjai azonban 1 százalékos mínuszban zárták a napot. A remek teljesítmény ma is folytatódik, az emelkedést az OTP részvénye vezeti, jelenleg több, mint 1,7 százalékos a plusz a nagybank papírjánál. A fokozott befektetői érdeklődés a technikai kép alakulása mellett azzal is magyarázható, hogy a napokban teszi közzé első negyedéves gyorsjelentését a Mol és az OTP is, a számok pénteken érkeznek.

A tegnapi remek teljesítmény után ma is kimondottan jó napja van a BUX Indexnek, jelenleg 1 százalékos pluszban van a börze a tegnapi 2,19 százalékos emelkedést követően. A mai teljesítménnyel együtt idén már 5,5 százalékos a plusz az indexnél. OTP Az OTP remek tegnapi és mai teljesítményére egyrészt az adhat magyarázatot, hogy pénteken teszi közzé első negyedéves...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái